Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Ανασυγκροτείται σε σχολή το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ενώ αναμενόταν να καταργηθεί

Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων όχι μόνο δεν καταργείται το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, το οποίο δεν λειτουργεί, αλλά ανασυγκροτείται σε Σχολή η οποία θα ξεκινήσει από το ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016.

Αυτό προβλέπει το νέο Προεδρικό Διάταγμα που επανακατατέθηκε στο Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) στο πλαίσιο του σχεδίου «Αθηνά», για την αναδιάρθρωση των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) και των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ).

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, 10 Μαΐου, το υπουργείο Παιδείας ανακάλεσε δυο από τα 36 σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων που έχει καταθέσει για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Ε’ Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου στο πλαίσιο του σχεδίου «Αθηνά».

Το πρώτο διάταγμα που ανακλήθηκε αφορούσε την ίδρυση Τμημάτων, ανασυγκρότηση και συγκρότηση των Σχολών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το δεύτερο «τη μετονομασία και κατάργηση Τμημάτων και ίδρυση – συγκρότηση, κατάργηση και ανασυγκρότηση Σχολών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων».

Σήμερα, επανακατατέθηκαν και τα δυο επίμαχα διατάγματα. Καταρχήν για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τροποποιήθηκε το άρθρο 2 του σχεδίου διατάγματος και από εκεί που προέβλεπε ότι «το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που δεν λειτουργεί, καταργείται», τώρα η νέα ρύθμιση προβλέπει πλέον ότι «η έναρξη της εκπαιδευτικής λειτουργίας του προβλεπόμενου στο Π.Δ. 173/2009 Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ξεκινά από το ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016».

Παράλληλα, στο άρθρο 4 του επίμαχου διατάγματος το οποίο αναφέρεται στην «ίδρυση – συγκρότηση και ανασυγκρότηση Σχολών», προστέθηκε στις Σχολές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η Σχολή «Αρχιτεκτόνων Μηχανικών με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών».

Ως προς το δεύτερο σχέδιο διατάγματος, που επανακατατέθηκε και αφορά το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει επέλθει μία μόνο μεταβολή που αφορά το Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής. Ειδικότερα, σύμφωνα με το νέο διάταγμα η ένταξη του διδακτικού προσωπικού στο εν λόγω Τμήμα θα γίνεται με βάση το γνωστικό αντικείμενο των μελών και θα διαπιστώνεται αυτό στη συνέχεια με πράξη του Πρύτανη του ΑΕΙ. Το παλαιό διάταγμα προέβλεπε ότι η ένταξη του προσωπικού θα διαπιστώνεται με μόνη την πράξη του Πρύτανη του Ιδρύματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 16,Μάιος, 2013, 10:36 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr