Διαβάστε τις σωστές απαντήσεις στο θέμα της Ν. Γλώσσας

Χωρίς προβλήματα οι Πανελλαδικές –

Θέμα για το περιβάλλον, το Διαδίκτυο και την αποξένωση των ανθρώπων έπεσε στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας (Γενικής Παιδείας) με το οποίο ξεκίνησαν σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις.

Το θέματα, τα οποία χαρακτηρίστηκαν «εύκολα και κατανοητά», ήταν βασισμένα στο βιβλίο του καθηγητή Φυσικής, συγγραφέα και πρώην πρύτανη Γ. Γραμματικάκη «Ενας αστρολάβος του ουρανού και της ζωής». Μόνο που το ταξίδι του σημερινού Αστρολάβου δεν αφορούσε στα αινίγματα του Σύμπαντος και τις κατακτήσεις της επιστήμης αλλά πρωτίστως στο περιβάλλον και το Διαδίκτυο και στον προβληματισμό ότι τελικά, παρά την ύπαρξη του Διαδικτύου και τους δρόμους που αυτό ανοίγει στην κοινωνικοποίηση του ατόμου, εκείνο που κυριαρχεί στο τέλος είναι η αποξένωση.

Κοντά στην πρώτη μεγάλη μάχη των υποψηφίων ήταν το «protothema.gr» που τους ενημέρωσε για τα θέματα και τις λύσεις τους:

Δείτε εδώ τα θέματα που έπεσαν στη Ν. Γλώσσα

Δείτε εδώ τις απαντήσεις στα θέματα της Ν. Γλώσσας

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας των Πανελλαδικών ο Υπουργός Παιδείας τόνισε ότι οι εξετάσεις άρχισαν στην ώρα τους, ομαλά, χωρίς προβλήματα, «όπως είχαμε δεσμευτεί εξαρχής».

Όπως είπε, σε αυτό συνέβαλαν όλοι και ευχαρίστησε ολόψυχα «όλους τους εκπαιδευτικούς που άσκησαν τα καθήκοντά τους με υποδειγματικό τρόπο». Τέλος, ο κ. Αρβανιτόπουλος ευχήθηκε στους μαθητές καλά αποτελέσματα.

«Ο προετοιμασμένος μαθητής έγραφε για άριστα…»

Οι φροντιστές της ΟΕΦΕ χαρακτήρισαν εύκολα και βατά τα θέματα. Όπως είπαν χαρακτηριστικά, πρώτη φορά μπήκαν υποερωτήματα, κάτι που είναι προς διευκόλυνση του υποψηφίου. Όλες οι ερωτήσεις και τα υποθέματα ήταν εντός της διδαχθείσας ύλης με ξεκάθαρα ζητούμενα. Ο λόγος κρίθηκε ως κατανοητός με ξεκάθαρα ζητούμενα. Η άσκηση με την παράγραφο αναδείκνυε ότι η επικοινωνία δια της τεχνολογίας  μεγαλώνει την απόσταση ανάμεσα στους ανθρώπους, όπως είπαν αρχικά οι φροντιστές.

Επισήμαναν επίσης, ότι οι εκφωνήσεις ήταν ξεκάθαρες και ο μέτρια διαβασμένος μαθητής έγραφε καλά, ενώ ο καλά προετοιμασμένος μαθητής καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, για άριστα.

Χωρίς προβλήματα οι εξετάσεις

Οι εξετάσεις ξεκίνησαν λίγη ώρα μετά τις 8 το πρωί χωρίς προβλήματα και οι καθηγητές ήταν από νωρίς στις θέσεις τους σε όλα τα εξεταστικά κέντρα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κάθε χρόνο, περίπου το 12% των καθηγητών που ορίζονταν για επιτηρητές δήλωναν κώλυμα και αντικαθίσταντο από τους αναπληρωτές τους. Φέτος, μόνο δύο εκπαιδευτικοί, ένας σε εξεταστικό κέντρο στην Ιθάκη δεν κατόρθωσε να μεταβεί εγκαίρως στο εξεταστικό κέντρο καθώς και ένας ακόμη σε περιοχή των Αθηνών.

Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα 20 Μαΐου με τα μαθήματα Γενικής Παιδείας, Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Ιστορία.

Πάντως, για πρώτη φορά φέτος δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ο ακριβής αριθμός των εισακτέων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των Προεδρικών Διαταγμάτων που αναφέρονται στο σχέδιο «Αθηνά», με την αναμόρφωση του χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, βάσει του οποίου οι υποψήφιοι θα κληθούν να δηλώσουν σχολές και τμήματα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι εισακτέοι θα φτάσουν περίπου τους 77.000 ενώ στη μάχη των Πανελληνίων μπαίνουν από σήμερα Παρασκευή 110.000 υποψήφιοι.

Σημειώνεται ότι για τους περισσότερους υποψήφιους οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου, ωστόσο για εκείνους που εξετάζονται σε ειδικά μαθήματα και ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες θα συνεχιστούν και μέσα στον Ιούνιο.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 18,Μάιος, 2013, 10:32 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr