Και στον ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, όλα τους φταίνε…….

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσιεύματα –

Με αφορμή ανυπόγραφο άρθρο «Αλληλοσπαραγμός Στελεχών» (στον ΣΥΡΙΖΑ), που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Το Βήμα» και αναδημοσιεύτηκε σε τοπικά blogs, δηλώνουμε τα εξής:

Το συγκεκριμένο άρθρο εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια που επιχειρείται από συγκριμένους φιλοκυβερνητικούς κύκλους των ΜΜΕ, (το «Βήμα» ανήκει στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη) με σκοπό την ανακοπή του ρεύματος που δημιουργείται στην κοινωνία υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ – Ε.Κ.Μ., ρεύμα προφανως ενάντια στα ευρύτερα συμφέροντα τους.

Επιχειρώντας ως ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, άνοιγμα στη κοινωνία τοπικά και ακολουθώντας την κεντρική πολιτική γραμμή του Κόμματος, διοργανώσαμε ανοιχτές συνελεύσεις, τόσο στις πόλεις όσο και στα χωριά και των τριών δήμων, οι οποίες εξακολουθούν να λαμβάνουν χώρα, στις οποίες συμμετείχαν και έλαβαν τον λόγο όσοι επιθυμούσαν.


Επίσης η Νομαρχιακή Επιτροπή τοπικά, συγκροτήσαμε θεματικές επιτροπές όπως, αναφερόμενες ενδεικτικά: παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού, υγείας και αλληλεγγύης, περιβάλλοντος, τοπικής αυτοδιοίκησης, αγροτικών, τουρισμού, γούνας, μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κτλ. Σε αυτες καλέστηκαν αφενός όλα τα εγγεγραμμένα μέλη, αφετέρου και οι πολίτες, να συμμετέχουν ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.

Οι επιτροπές, που είναι πάντα ανοικτές, έχουν ήδη αναλάβει δράση και παράγουν έργο το οποίο αφορά τον νομό μας και αξιολογούνται από κεντρικές θεματικές του κόμματος.

Σε πολύ κοντινό χρονικό διάστημα, θα αρχίσουν να παρουσιάζουν τις θέσεις τους σε έναν ανοικτό και δημόσιο διάλογο με την τοπική κοινωνία.


Στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ έχουμε αποδείξει πως η ανοικτή συζήτηση και η επίλυση πολιτικών διαφορών  δημόσια αποτελεί σημείο αναφοράς. «Τα εν οικω μη εν δημω», δεν αφορα Αριστερα κομματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατι απλα η κοινωνια είναι το δημοσιο σπιτι μας.


Όσον αφορά τις Δομές Αλληλεγγύης έχουμε αποδείξει έμπρακτα, με την διακριτική συμμετοχή μας σε αυτές, την ευαισθησία και την πρωτοπορία μας όσον αφορά την ανάδειξη  μιας ανταποδοτικής  αλληλεγγύης η οποία με την αμοιβαιοτητα της, κινητοποιεί και ενεργοποιεί ανθρώπους που έχει πλήξει η, νεοφιλελεύθερης προέλευσης, μνημονιακή ιδεοληψία της συγκυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, είναι υπέρ των μορφών αλληλεγγύης που τείνουν να υπερβαίνουν την συνηθισμένη «φιλανθρωπία» και την ελεημοσύνη.

Τέλος, για τη Τοπική Αυτοδιοίκηση, τονίζουμε πως η δική μας φιλοσοφία διέπεται από μια λογική κινηματική – συγκρουσιακή.

Μέσα από κοινωνικές πρωτοβουλίες, συλλογικές συζητήσεις, συγκερασμούς ιδεών, απόψεων και συνεργασιών σε τοπικό επίπεδο, θα προκύψουν σχηματισμοί με συγκεκριμένες αρχές, προωθημένη υπεράσπιση της τοπικότητας, της οικολογικής ανάταξης του τόπου, της τοπικής προκοπής, της λαϊκής συμμετοχής και δράσης και δεμένοι στενά με αντιμνημονιακή πολιτική, ενόψει μαλιστα και των ιδιωτικοποιήσεων των δημόσιων κοινωνικών αγαθών (νερά, απορρίμματα, δημόσια γη,…) που προωθεί η Κυβέρνηση κατ’ επιταγή της Τρόικα και των οικονομικών ελίτ.

Μέσα από αυτούς τους σχηματισμούς θα αναδειχτούν και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τους σχετικούς ρόλους με τις υποψηφιότητες τους ή με την τεχνική, συμβουλευτική, επιστημονική, πολιτική στήριξη.

Η Αυτόνομη κάθοδος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης δεν είναι αυτοσκοπός.

Αντίθετα επιζητούμε τις συνεργασίες, ιδιαίτερα σε κοινωνικό επίπεδο, ώστε να σχηματιστεί ένα πλατύ αγωνιστικό και αλληλέγγυο ρεύμα που θα επιχειρήσει να ανατρέψει, ειρηνικά, τις πολιτικές που οδηγούν στην διάλυση των Δήμων, των Νομών και των Περιφερειών, αυτών των τόσο σημαντικών κυττάρων οργάνωσης της τοπικής κοινωνίας.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 18,Μάιος, 2013, 11:00 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr