Ερώτηση για τη διακοπή του νερού στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Κοζάνης λόγω εντοπισμού χρωμίου

ΘΕΜΑ: «Διακοπή του νερού στις Τοπικές κοινότητες Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου του Δήμου Κοζάνης λόγω εντοπισμού εξασθενούς χρωμίου».

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κοζάνης (ΔΕΥΑΚ) μετά από σειρά ελέγχων για την ποιότητα του νερού στα Τοπικά Διαμερίσματα Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου της Δημοτικής Ενότητας Ελλησπόντου του Δήμου Κοζάνης διαπιστώθηκε και επιβεβαιώθηκε με επαναληπτικές αναλύσεις υπέρβαση των επιτρεπόμενων ορίων ολικού χρωμίου.

Επίσης, με την υπ’ αριθ. πρωτ. 37294/839 από 26/04/2013 απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας διεκόπη η παροχή νερού στο δίκτυο ύδρευσης των παραπάνω διαμερισμάτων για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, δεδομένου ότι εντοπίστηκε εξασθενές χρώμιο.

Στη σύσκεψη που έλαβε χώρα την 13/05/2013 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων αποφασίστηκε ότι από τα νέα στοιχεία των μετρήσεων θα κριθεί αν θα διατηρηθεί η απόφαση της ολικής απαγόρευσης πόσης αλλά και χρήσης νερού για μπάνιο.

Στην περιοχή βιομηχανικά δραστηριοποιείται μόνο η ΔΕΗ, η οποία δεν έχει ελεγχθεί ποτέ για τυχόν συμμετοχή στην εμφάνιση εξασθενούς Χρωμίου στον υδροφόρο ορίζοντα. Πρόσθετο επιβαρυντικό παράγοντα αποτελεί και η υπερβολική και αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων.

ΠΡΟΣ:
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
3) ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
4) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
5) ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

 

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1) Με ποιον τρόπο θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, δεδομένου ότι το εξασθενές χρώμιο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία;
2) Έχει ληφθεί μέριμνα για τη μεταφορά πόσιμου νερού με βυτία, διανομή εμφιαλωμένου νερού στους κατοίκους κλπ.;
3) Πότε έγινε ο τελευταίος έλεγχος στην ποιότητα νερού των εν λόγω Τοπικών Διαμερισμάτων και ποια ήταν τα αποτελέσματα που προέκυψαν;
4) Θα ερευνηθεί η συμμετοχή των κοντινών εργοστασίων της ΔΕΗ σε τυχόν εμφάνιση εξασθενούς Χρωμίου;

 

Αθήνα, 17/05/2013
Ο Ερωτών Βουλευτής

Αρτέμιος Ματθαιόπουλος
Βουλευτής Σερρών
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Δημοσιεύτηκε απο τον στις 18,Μάιος, 2013, 12:06 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr