Οι απαντήσεις στα θέματα των Πανελλαδικών

Για καλά διαβασμένους η σημερινή δοκιμασία των υποψηφίων.

Με τα μαθήματα της Βιολογίας, Φυσικής, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και Ιστορίας, όλα Γενικής Παιδείας, συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Σύμφωνα με τα πρώτα σχόλια της ΟΕΦΕ, πολλά και με εντυπωσιακές εκφωνήσεις ήταν τα φετινά μαθηματικά.

Τα θέματα χαρακτηρίστηκαν πολύ δύσκολα και απαιτητικά και φαίνεται οτι απευθύνονται σε καλά προετοιμασμένους υποψηφίους καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Σε ο,τι αφορά στη Βιολογία τα θέματα χαρακτηρίστηκαν αναμενόμενα και χωρίς προβλήματα. Για πρώτη φορά, όπως είπε ο βιολόγος Μιχάλης Χαλκιόπουλος οι υποψήφιοι κλήθηκαν να λύσουν θέμα που δεν είχε μπει ξανά στις Πανελλαδικές, ωστόσο τα θέματα χαρακτηρίζονται ως βατά. Οι μέτριοι μαθητές μπορούν να γράψουν άνετα για έναν καλό βαθμό ενώ οι πολύ καλά διαβασμένοι μαθητές, μπορούν να πάρουν ακόμα και άριστα.

Σε ό,τι αφορά στη φυσική τα θέματα όπως είπε ο φυσικός Σπύρος Δαμιανός σε πρώτη ανάγνωση φαίνονται σχετικά εύκολα και κατανοητά. Ωστόσο, οι καθηγητές υποστηρίζουν ότι ένα ερώτημα είναι «ιδιαίτερα δυσνόητο».

Δείτε τα θέματα της Βιολογίας

Δείτε τα θέματα των Μαθηματικών

Δείτε τα θέματα της Φυσικής

Δείτε τα θέματα της Ιστορίας

_______________________________

Δείτε τις απαντήσεις της Βιολογίας

Δείτε τις απαντήσεις της Φυσικής

Δείτε τις απαντήσεις της Ιστορίας

Δείτε τις απαντήσεις των Μαθηματικών

Οι μαθητές εξετάστηκαν σήμερα και στην Ιστορία και τα δύο μαθήματα γενικής παιδείας. Τα θέματα της ιστορίας ήταν για πολύ καλά διαβασμένους μαθητές

Οι Πανελλήνιες θα συνεχιστούν την Τετάρτη με μαθήματα κατευθύνσεων και συγκεκριμένα τη Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης και τη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (και των δύο κύκλων).

Ο σχολιασμός της ΟΕΦΕ για τα σημερινά θέματα των Πανελλαδικών

Α) ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΗΣ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Τα θέματα ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά μεγάλης δυσκολίας, εξέταζαν το μεγαλύτερο τμήμα της ύλης. Απαιτούσαν για την αριστεία ιδιαίτερη προετοιμασία. Το διαγώνισμα είναι μεγάλο σε έκταση με πολλές πράξεις. Τα θέματα δίνουν την δυνατότητα να ξεχωρίσουν οι άριστοι μαθητές.

Β) ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Τα θέματα ήταν βατά και αναμενόμενα, μέτριας δυσκολίας. Οι καλά διαβασμένοι μαθητές δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα.

Γ) ΦΥΣΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:  Τα θέματα ήταν  μέτριας δυσκολίας χωρίς προβλήματα για τους υποψήφιους εκτός από το Δ4 οπού το αποτέλεσμα έπρεπε να βγαίνει ακέραιος.

Δ) ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:  Σε γενικές γραμμές τα θέματα είναι σαφή και βατά. Οι μαθητές που είχαν  προετοιμαστεί καλά δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα.

Τι λέει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών για το μάθημα της Φυσικής

Η Επιτροπή λύσης των θεμάτων της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών για το μάθημα Φυσικής Γενικής Παιδείας πιστεύει ότι:
1.Τα θέματα ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια.
2.Δεν έχουν επιστημονικά λάθη.
3.Καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της διδακτέας ύλης.
4.Έχουν διαβάθμιση ως προς την επεξεργασία τους.PROTOTHEMA.GR

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 20,Μάιος, 2013, 2:47 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr