Πώς θα ρυθμιστούν οι οφειλές προς τα Ταμεία

Οι προϋποθέσεις για ένταξη στην ευεργετική ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας.

Μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία έως και 5.000 ευρώ, θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ανάλογα με τα εισοδήματά τους, έως και σε 100 δόσεις, με ελάχιστη μηνιαία καταβολή τα 50 ευρώ, σύμφωνα με την εγκύκλιο που φέρει την υπογραφή του υπουργού Εργασίας.
Την ίδια ώρα, αντίστοιχη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, όπου ως ελάχιστη δόση ορίζονται τα 15 ευρώ, ακόμα και για οφειλή που ξεπερνά τις 5.000 ευρώ. Στην ίδια κατηγορία με τις 100 δόσεις εντάσσονται και οι αυταπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που βρίσκονται σε διαδικασία σύνταξης.
Αντιθέτως, επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τις οφειλές τους σε 48 δόσεις, με την προϋπόθεση να έχουν τακτοποιηθεί τυχόν οφειλές του τρέχοντος έτους.  Σύμφωνα με το σχέδιο του αρμόδιου υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, αυτή η κατηγορία οφειλετών δεν μπορεί να υπερβεί τις 48 δόσεις, οι οποίες δεν εκτείνονται πέραν της 30ης Ιουνίου του 2017 και αφορούν τις οφειλές προς τα Ταμεία έως τις 31.12.2012.
Σημειώνεται ότι όσοι ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση χάνουν αυτομάτως τυχόν διευκολύνσεις που είχαν από προηγούμενες ρυθμίσεις, ενώ για να κάνουν χρήση αυτής θα πρέπει να έχουν εξοφλήσει τις οφειλές του 2013, μέσω της πάγιας ρύθμισης και εν συνεχεία να κάνουν αίτηση για ένταξη των παλαιότερων οφειλών. Έτσι, το χρέος του 2013 – αν υπάρχει – θα ενταχθεί στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, ενώ το χρέος με κεφαλαιοποίηση έως 31.12.2012 θα υπαχθεί στη νέα ρύθμιση με τις 48 δόσεις.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ από το www.newmoney.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 24,Μάιος, 2013, 10:49 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr