Σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ Μ.Αντωνίου και Θ.Αναστασίου για » Μαθιουδάκη »

Η Ν.Ε. Σύριζα – Ε.Κ.Μ Καστοριάς δηλώνει για το θέμα του πρώην στρατοπέδου Μαθιουδάκη, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις (όπως και την ενημερωτική παρέμβαση του αναπληρωτή καθηγητή Αρχιτεκτονικής Πάνου Τσολάκη, την Κυριακή 19/5/2013 στο Esperos Palace) ότι :

Στηρίζει τις προσπάθειες, πολιτών της Καστοριάς, καθώς και συλλογικών – πολιτιστικών φορέων, για τη διατήρηση του επίμαχου κτιρίου για ιστορικούς , αρχιτεκτονικούς και πολιτισμικούς λόγους.

Θεωρούμε ότι η απόφαση του Κ.Α.Σ. να μην κηρυχτεί διατηρητέο το κτίριο, (ενδεχομένως να) οφείλεται σε ασφυκτικές πιέσεις που δέχτηκε το Συμβούλιο από ανώτερους και ανώτατους πολιτικούς παράγοντες της πόλης μας και των Αθηνών.

Μάλιστα, τοπικοί πολιτικοί παράγοντες εν χορώ και χωρίς αιδώ, δήλωναν την επομένη μέρα της μη κήρυξής του ως διατηρητέου στα τοπικά ΜΜΕ, ως επιτυχία κατ΄ αποκλειστικότητα των δικών τους ενεργειών, σε (παρα) πολιτικά κέντρα λήψης αποφάσεων (δηλώσεις Μ. Αντωνίου από Ν.Δ. και Αναστασίου από ΠΑΣΟΚ).

Στο ίδιο μήκος κύματος περίπου, κινήθηκαν και οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης.

Καταδικάζουμε λοιπόν τις πιέσεις αυτές σε ένα επιστημονικό όργανο που πρέπει, κατά τεκμήριο, να δρα και να αποφασίζει με τα επιστημονικά του και μόνο κριτήρια.

Θεωρούμε ότι η πόλη της Καστοριάς δεν αντέχει να χάσει ένα ακόμη ιστορικό κτίριο μετά το 1ο Γυμνάσιο, το Παρθεναγωγείο, το Αλληλοδιδακτήριο, την Εβραϊκή Συναγωγή και τα οθωμανικά τζαμιά, κτίρια που έχουν κατεδαφιστεί και έχουν αλλοιώσει ανεπανόρθωτα την ιστορική φυσιογνωμία της πόλης μας.

Προφανώς, βέβαια, θεωρούμε απαραίτητη την κατασκευή ενός νέου Αστυνομικού Μεγάρου, πολλές λύσεις και προτάσεις επ’ αυτού, τέθηκαν ήδη στην δημόσια συζήτηση, αλλά χωρίς «να θυσιαστεί» το υπάρχον κτίριο στο πρώην στρατόπεδο Μαθιουδάκη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Μάιος, 2013, 8:31 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr