Από 1-1-2011 η εξίσωση τιμών πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης

Την 1-1-2011 θα εφαρμοσθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η εξίσωση των τιμών πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Οπως αναφέρει ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, το σχέδιο που φαίνεται να προκρίνεται προβλέπει τη θεσμοθέτηση εντός του μήνα ή το αργότερο με το προσχέδιο του προϋπολογισμού (στις 4 Οκτώβρη κατατίθεται στη Βουλή) την εξίσωση των τιμών στα καύσιμα από το νέο έτος με στόχο να εγγράψει ένα δισ. ευρώ το 2011. Βέβαια, αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα σπεύσουν να «φουλάρουν» τις δεξαμενές, ενώ θα εντείνει τις κερδοσκοπικές τάσεις από τον Οκτώβριο μέχρι και το τέλος του έτους. Εφ’ όσον αποφασισθεί το σενάριο αυτό, οι καταναλωτές θα πληρώνουν το πετρέλαιο θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου μέχρι και το τέλος Δεκέμβρη με τον ειδικό φόρο στα 21 ευρώ το χιλιόλιτρο. Στη συνέχεια θα αυξηθεί στα 390 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους λόγους που αποφασίσθηκε να μετατεθεί χρονικά η εξίσωση των τιμών οφείλεται και στην αδυναμία των υπηρεσιών να αναλάβουν ένα τόσο δύσκολο έργο, αυτό του εντοπισμού των ευπαθών ομάδων που θα λάβουν το επίδομα θέρμανσης. Σημειώνεται ότι στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου είναι η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης σε ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους τρίτεκνους και πολύτεκνους. Ο εντοπισμός όλων των δικαιούχων απαιτεί μεγάλο χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών.

Επιστολές

Στο μεταξύ, η ανάταξη των δημοσίων εσόδων αλλά και η περιστολή των δαπανών βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου και με τη συμμετοχή για πρώτη φορά του νέου υφυπουργού Οικονομικών, αρμόδιου για τα δημόσια έσοδα, Δημήτρη Κουσελά. Λίγο νωρίτερα, ο κ. Παπακωνσταντίνου έστελνε επιστολές στους συναδέλφους του ζητώντας τους να αποστείλουν μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου τις προτάσεις τους στο πλαίσιο της κατάρτισης του προσχεδίου του προϋπολογισμού. Επίσης, με διαφορετικές επιστολές ζητούσε από τους αρμόδιους υπουργούς να επιταχύνουν τις διαδικασίες και τα μέτρα που έχουν αναληφθεί με το Mνημόνιο τα οποία πρέπει να υλοποιηθούν ώς τα τέλη Οκτωβρίου, εν όψει του ελέγχου για την εκταμίευση της τρίτης δόσης.

Ο κ. Κουσελάς ενημερώθηκε για την πορεία των δημοσίων εσόδων τα οποία αποκλίνουν από τους στόχους του Mνημονίου και καλείται μέχρι το τέλος του έτους να συμμαζέψει την κατάσταση τόσο στις εφορίες όσο και στα τελωνεία. Σε πρώτη φάση θα γίνουν οι αλλαγές στις εφορίες όπου το επόμενο δεκαήμερο θα τοποθετηθούν οι νέοι προϊστάμενοι, ενώ θα ξεκινήσει και η συνεργασία με τον κ. Ι. Καπελέρη για τον καλύτερο συντονισμό των ελέγχων.

Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε από τους παρευρισκομένους στη σύσκεψη να βοηθήσουν τις πέντε ομάδες που θα συσταθούν με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Ηδη έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις εφοριακών και τελωνειακών προκειμένου να συμμετάσχουν στις νέες ομάδες που θα εστιάσουν τις έρευνές τους σε τομείς όπου έχουν διαπιστωθεί μεγάλες απώλειες εσόδων.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς ενημερώθηκε για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στον τομέα είσπραξης εσόδων. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να επιβλέψει την είσπραξη του ΕΤΑΚ του 2009 και τυχόν προβλήματα που θα παρουσιασθούν, τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, ενώ θα εξετάσει με τους υπηρεσιακούς παράγοντες την ανάγκη νέας ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τις ανέλεγκτες χρήσεις.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 9,Σεπτέμβριος, 2010, 12:13 μμ. στις Κατηγορίες ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Από 1-1-2011 η εξίσωση τιμών πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης”

  1. Ακυρο

    Είπα Ξείπα , ειπα ξειπα….. Κυβέρνηση εμπιστοσύνης και δόγματος «θα σας εξαφανίσομεν….’

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr