Κόβει τα συνταξιοδοτικά προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής το Ελεγκτικό Συνέδριο

Μαχαίρι στα συνταξιοδοτικά προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής βάζει το Ελεγκτικό Συνέδριο . Οι ανώτατοι δικαστές αποφάνθηκαν ότι είναι αντισυνταγματικός ο κανονισμός της Βουλής ως προς το κομμάτι που αφορά στη ρύθμιση των συνταξιοδοτικών των υπαλλήλων του Κοινοβουλίου.

Κατά τους δικαστές ο κανονισμός της Βουλής δεν μπορεί να ρυθμίζει συνταξιοδοτικά θέματα των υπαλλήλων του Κοινοβουλίου και οι σχετικές διατάξεις του είναι αντισυνταγματικές.

Για τη ρύθμιση μάλιστα των επίμαχων θεμάτων απαιτείται νόμος, ο οποίος πρέπει, να αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να γνωμοδοτήσει επ΄ αυτού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Β΄ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου εκκρεμούσε αίτηση υπαλλήλου της Βουλής που ζητούσε συνταξιοδοτικές διαφορές, ενώ μετά από άσκηση αναίρεσης η υπόθεση έφτασε στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου.

Σημειώνεται, ότι πρόκειται για διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών,που απομένει μια ακόμα συνεδρίαση για να ολοκληρωθεί η επεξεργασία της υπόθεσης.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 29,Μάιος, 2013, 10:53 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr