Πρόστιμο 200 ευρώ γιατί σκότωσαν αρκούδες και πήραν τη χολή τους

Η κυβέρνηση του Κοσόβου ζήτησε από τις δικαστικές αρχές να επιβληθούν αυστηρότερες ποινές στους τέσσερις άνδρες οι οποίοι καταδικάστηκαν σε απλό πρόστιμο 200 ευρώ επειδή σκότωσαν δύο καφέ αρκούδες, θεωρώντας ότι η χοληδόχος κύστη των ζώων αυτών μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο.

«Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε δυνατή δικαστική δίοδο για να ζητήσουμε την επιβολή της αυστηρότερης ποινής που προβλέπεται από το νόμο» για ένα τέτοιο έγκλημα, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Ντάρνταν Γκάσι. «Θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα βάρβαρο φόνο και ένα πλήγμα στην εθνική κληρονομιά του Κοσόβου», ανέφερε στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο υπουργός σημείωσε ότι «η πώληση ή η θανάτωση ενός προστατευόμενου είδους ζώου στο Κόσοβο είναι εγκληματική ενέργεια που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης» μέχρι δύο ετών ή με πρόστιμο. Το ανώτατο ποσό που προβλέπεται από το νόμο είναι 4.000 ευρώ.

Την περασμένη Πέμπτη τρεις Αλβανοί υπήκοοι και ένας Κοσοβάρος αγόρασαν τις δύο καφέ αρκούδες που είχαν αιχμαλωτιστεί από χωρικούς και τις σκότωσαν επειδή πίστευαν ότι «η χοληδόχος κύστη τους μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο για τον καρκίνο», εξήγησε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Άβνι Ζαχίτι.

«Αναισθητοποίησαν τις αρκούδες, κατόπιν τις σκότωσαν και τους έβγαλαν τη χολή. Πέταξαν τα πτώματά τους σε μια τοπική χωματερή», πρόσθεσε.

Οι τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν λίγο αργότερα, όμως το δικαστήριο της Κοσόβκα Μιτρόβιτσα τους άφησε ελεύθερους, επιβάλλοντας του πρόστιμο 200 ευρώ συνολικά.

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει εκστρατεία για την προστασία των αρκούδων. Υπολογίζεται ότι στο Κόσοβο ζουν ελεύθερες στη φύση μόνο 100 αρκούδες. Η κυβέρνηση ανέφερε ότι θα κατασχέσει και θα μεταφέρει σε έναν φυσικό δρυμό τις 15 αρκούδες που σήμερα ανήκουν σε ιδιώτες. newsit.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 29,Μάιος, 2013, 12:51 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr