Οι νέοι χάνουν τη δουλειά τους λόγω facebook!

Αν και η πλειοψηφία των νέων εργαζόμενων δεν δείχνει να ανησυχεί για τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην καριέρα τους η αποκάλυψη πτυχών της προσωπικής τους ζωής μέσω των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης -όπως πρωτίστως το δημοφιλέστερο facebook, διεθνής έρευνα αποκαλύπτει ότι ένας στους δέκα νέους απολύθηκε ή απορρίφθηκε από κάποια θέση λόγω πληροφοριών που συνέλεξε από το συνολικό προφίλ του στα social media κάποιος εργοδότης.
Παρόλο αυτά και σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της “on device research”, σε δείγμα 6.000 νέων ηλικίας από 16 έως 34 ετών, δυο στους τρεις δεν ανησυχούν για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία η αποκάλυψη πληροφοριών (και φωτογραφιών) από την προσωπική τους ζωή. Συνεχίζουν έτσι να δημοσιεύουν καθημερινά περιεχόμενο που τους αφορά, πολλές φορές είναι εκτεθειμένο σε δημόσια θέα και μπορεί να αξιολογηθεί από όποιον θελήσει να αναζητήσει περισσότερες πληροφορίες για τους ίδιους.
Πολλοί, δε, είναι εκείνοι που επιλέγουν το προφίλ τους στο facebook ή κάποιο άλλο online κοινωνικό δίκτυο να είναι πρωτίστως ελκυστικό και αρεστό στους φίλους τους, παρά σε κάποιον μελλοντικό εργοδότη.
Είναι κοινό μυστικό πως τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν…
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 30,Μάιος, 2013, 10:47 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΙΕΘΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr