Σφοδρή αντίδραση της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ για τις τελικές αποφάσεις για την αρχιτεκτονική

Δυστυχώς μετά τη δημοσιοποίηση « Εφημερίς της Κυβερνήσεως» { Σελ.1829, άρθρο 1}, οι χειρότεροι φόβοι όλων μας επιβεβαιώθηκαν.

Το τμήμα Αρχιτεκτονικής που είχε έδρα στην Καστοριά και αναμέναμε τη λειτουργία του, μετονομάζεται σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος και η έδρα του μεταφέρεται στην Κοζάνη.

Στην επιστολή που ως Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Καστοριάς στείλαμε στις 2 Απριλίου 2013 στον υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, αναφέραμε όλα τα επιχειρήματα ( ακαδημαϊκά, οικονομικά ), έτσι ώστε να βοηθήσουμε να κάνει το αυτονόητο και το προφανές.

Να ξεκινήσει τη λειτουργία του συνομόσπονδου Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με κάποια τμήματα και υπηρεσίες στην πόλη της Καστοριάς, η οποία πληροί τις προϋποθέσεις.

Η επιστολή αυτή έμεινε αναπάντητη. Αντί αυτού ο υπουργός ξεχνώντας ότι ξοδεύτηκαν περίπου 3 εκ. ευρώ για τη δημιουργία υποδομών για τη φιλοξενία του Πανεπιστημίου, χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων, επέλεξε να μεταφέρει το μοναδικό τμήμα που προβλέπονταν για την Καστοριά στην Κοζάνη, όπου το Πανεπιστήμιο πληρώνει σε ιδιώτες ενοίκιο για την ακαδημαϊκή του στέγη.

Με βάση την εξέλιξη αυτή προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

1. Ο εθνικός σχεδιασμός για τη » νέα » παιδεία, γιατί δεν συμπεριλαμβάνει τις νέες υποδομές που έχουν γίνει μέχρι και σήμερα;

2. Με ποιο τρόπο το υπουργείο σέβεται τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων;

3. Η χώρα μας έχει οικονομικό πρόβλημα ; Αν έχει που το θεωρούμε δεδομένο, ποιός σας δίνει το δικαίωμα να συνεχίζονται οι σπατάλες για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένης τοπικής κοινωνίας ή των ακαδημαϊκών της δασκάλων;

4. Η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας έχει άποψη για όλα αυτά; Ποια είναι; Συνεχίζει ακόμα να μιλά για » ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη»;

Το πιο σύντομο ανέκδοτο……….

5. Τι δεν καταλαβαίνετε από όλα αυτά;

Η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Καστοριάς έχει ενημερώσει επαρκώς για το ζήτημα την κοινή γνώμη, την ηγεσία του τόπου και την ηγεσία του υπουργείου. Δυστυχώς η τοπική ηγεσία πάσχει από το σύνδρομο της πολιτικής αφασίας και της κοινωνικής αμεριμνησίας. Είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με τα κοινωνικά αιτούμενα. Όταν οι εξελίξεις επιβάλλουν να τρέξει, αυτή βραδυπορεί. Το κενό ηγεσίας είναι περισσότερο εμφανές παρά ποτέ. Ας μιλήσουμε καθαρά γι’ αυτό. Θα το βρίσκουμε μπροστά μας αν δεν το επιλύσουμε.

Είναι άλλο πράγμα η σωτηρία της χώρας, στην οποία το ΠΑ.ΣΟ.Κ. βάζει πλάτη στον » αντιμνημονιακό » Σαμαρά με τα γνωστά πολιτικά αποτελέσματα και άλλο ο μικροπολιτικός σχεδιασμός χωρίς επιχειρήματα για την εξυπηρέτηση ενός νομού.

Αυτό δεν μπορούμε να το νομιμοποιήσουμε.

Ο εθνικός σχεδιασμός για την παιδεία είναι κίβδηλος. Αν δεν γίνει τώρα το σωστό και το αναγκαίο, τα ιδρύματα της χώρας μας θα συνεχίζουν να είναι εκκοκκιστήρια αγράμματων, αμόρφωτων, ακαλλιέργητων και άνεργων νέων.

Τώρα είναι η ώρα να γίνει επαναπροσδιορισμός στόχων και παιδείας, με σεβασμό όμως στις θυσίες του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη.

Όχι με εξυπηρετήσεις ένθεν κακείθεν.

Για τη Νομαρχιακή Επιτροπή

ΠΑ.ΣΟ.Κ. Καστοριάς

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΘΩΜΑΣ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 30,Μάιος, 2013, 4:32 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

4 Σχόλια για “Σφοδρή αντίδραση της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ για τις τελικές αποφάσεις για την αρχιτεκτονική”

 1. Βασίλης

  Δεν είναι μόνο ότι ταυτίζεσαι με την Αντωνίου και τις ήττες που υφίσταται η Καστοριά το τελευταίο διάστημα, αλλά δεν ξέρεις και καλά ελληνικά. Γράφεις στην ανακοίνωσή σου για τα Ιδρύματα της χώρας που είναι «εκκοκκιστήρια αγράμματων, αμόρφωτων, ακαλλιέργητων και άνεργων νέων»!
  Μήπως εννοείς ¨εκκολαπτήρια»? άγλωσσε!!
  Άκου εκκοκκιστήρια…..για βαμβάκι τους πέρασες???

 2. ΠΕΤΡΟΣ

  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΜΕΓΑΛΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!
  ΠΟΥ ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
  ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ
  ΜΕΓΑΛΕΕΕΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΕΕΕΕ!

 3. kastoriani

  Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ «ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ» ΚΑΙ ΚΑΝΕΙς ΔΕ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ

 4. Θανάσης

  Ο Αναστασίου δεν ήταν που είχε κατέβει με την Αντωνίου και κάποιους Δημάρχους στον Υπουργό Παιδείας και διαβεβαίωναν ότι είχαν «καθαρίσει» τα θέματα της Ανώτατης Παιδείας στην Καστοριά; Μας δουλεύει τώρα με τις δήθεν σκληρές ανακοινώσεις του;

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr