Πού θα φτάσουν φέτος οι βάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τι δείχνουν τα στοιχειά από τα βαθμολογικά κέντρα.

Μείωση του αριθμού των εισακτέων στη Νομική, στα ίδια επίπεδα με τα περσινά οι εισακτέοι στην Ιατρική και αύξηση στις πολυτεχνικές, στις φυσικομαθηματικές και τις οικονομικές Σχολές περιλαμβάνει ο νέος χάρτης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τον οποίο αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνολικός αριθμός των εισακτέων θα κυμαίνεται ανάμεσα στις 75.000 με 76.000 υποψηφίους. Συνολικά η αύξηση των εισακτέων στα ΑΕΙ θα είναι της τάξης των 3.000 θέσεων, ενώ στα ΤΕΙ η μείωση θα φτάνει τις 5.000. Σε κάποιες Πολυτεχνικές Σχολές η αύξηση αναμένεται να είναι πολύ μεγάλη και ενδέχεται ακόμα και να διπλασιάζεται και ο αριθμός των εισακτέων. Αντίθετα, στις Θεολογικές και τις Φιλολογικές Σχολές παρατηρείται μείωση.
Κατακόρυφη αναμένεται να είναι και η αύξηση των θέσεων στις Οικονομικές Σχολές, ενώ αναμένεται να «ανοίξουν» περισσότερο οι πύλες για τις σχολές Οδοντιατρικής αλλά και Ψυχολογίας.

Περισσότεροι φοιτητές θα εισαχθούν φέτος σε Φυσικομαθηματικές Σχολές και σε τμήματα Χημείας. Το νέο τοπίο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως προέκυψε μετά το σχέδιο «Αθηνά», προβλέπει 5.000 λιγότερες θέσεις στα ΤΕΙ, καθώς αυτά μειώθηκαν ύστερα από συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων. Οι πλέον κερδισμένοι εφέτος αναμένεται να είναι όσοι στοχεύουν σε Πολυτεχνεία, Οικονομικές Σχολές και γενικότερα τμήματα του 5ου οικονομικού πεδίου, ενώ σε ό,τι αφορά τα Πολυτεχνεία -πρώτη προτίμηση των υποψηφίων- η άνοδος θα είναι θεαματική.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Ιούνιος, 2013, 3:56 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr