Διαχείριση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων βιοαποβλήτων

Με την παρούσα πρόσκληση δύνανται να χρηματοδοτηθούν ως υποέργα, πλέον της απόκτησης γης, των κατασκευαστικών έργων και των προμηθειών εξοπλισμού, και οι αναγκαίες μελέτες που απαιτούνται για την υλοποίηση εγκαταστάσεων διαχείρισης βιοαποβλήτων.

Επιχειρησιακό πρόγραμμα

Ποσοστό συγχρηματοδότησης

100% (Ταμείο Συνοχής)

Περιοχή εφαρμογής

Όλη η Ελλάδα

Τομείς ενδιαφέροντος

Κατηγορία δικαιούχων

Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Α’ και Β’ βαθμού)

Άλλα νομικά πρόσωπα

Σε ποιους απευθύνεται

 • Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ βαθμού
 • Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) ή/και εξουσιοδοτημένοι φορείς για την διαχείριση απορριμμάτων και ειδικότερα για τη διαλογή στην πηγή και εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης βιοαποβλήτων

Όροι και προϋποθέσεις

Με την αίτηση χρηματοδότησης θα πρέπει να υποβληθούν: Οριστικές Μελέτες για τυχόν έργα υποδομής απαιτούνται …

Τι χρηματοδοτείται

Με την παρούσα πρόσκληση δύναται να χρηματοδοτηθούν:

 1. Οριστικές μελέτες και τεύχη δημοπράτησης.
 2. Προμήθειες κάδων και άλλων μέσων συλλογής, πλην απορριμματοφόρων, για την εφαρμογή προγραμμάτων διαλογής στην πηγή αστικών (οικιακών και εμπορικών) βιοαποβλήτων.
 3. Προμήθεια κάδων οικιακής κομποστοποίησης βιοαποβλήτων.
 4. Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού τεμαχισμού και κομποστοποίησης, οικιακών και δημοτικών αποβλήτων κήπων και πάρκων.
 5. Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού δημοτικής κομποστοποίησης οικιακών και εμπορικών βιοαποβλήτων.
 6. Δαπάνες για την απόκτηση της απαιτούμενης γης προκειμένου να κατασκευασθούν οι ανωτέρω υποδομές, έως του ποσοστού 10% επί της επιλέξιμης δαπάνης κατασκευής των ανωτέρω υποδομών.
 7. Δράσεις ευαισθητοποίησης και δημοσιότητας (Φυλλάδια ενημέρωσης και προβολής, Οδηγοί, Εγχειρίδια κλπ) μέχρι ποσοστό 1% του προϋπολογισμού της πράξης.

Προϋπολογισμός

€ 25.000.000

Αναλυτικά:

 • Κατασκευή και αναβάθμιση εγκαταστάσεων διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στις Περιφέρειες σύμφωνα με τους εγκεκριμένους ΠΕΣΔΑ των Περιφερειών: 15.000.000 ευρώ
 • Προμήθειες εξοπλισμού διαχείρισης αποβλήτων: 10.000.000 ευρώ

Περίοδος υποβολής

από 30/6/2013 έως 31/10/2013

Ο υποψήφιος δικαιούχος υποβάλλει την πρότασή του μέσω της ηλεκτρονικής υποβολής του ΟΠΣ. Κατά την ηλεκτρονική υποβολή αποστέλλει συνημμένα σε μορφή pdf το υπογεγραμμένο Τεχνικό Δελτίο Προτεινόμενης Πράξης καθώς και όλα τα απαιτούμενα συνοδευτικά έγγραφα, ενώ η χρηματοοικονομική ανάλυση υποβάλλεται σε μορφή Excel. Σε περιπτώσεις που ορισμένα συνοδευτικά έγγραφα όπως μελέτες, τεύχη δημοπράτησης κ.α. λόγω μεγάλου όγκου δεν είναι δυνατόν να υποβληθούν ηλεκτρονικά ο δικαιούχος υποχρεούται να τα αποστείλει στην Ειδική Υπηρεσία ιαχείρισης Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» στη διεύθυνση Αεροπόρου Παπαναστασίου 34 – 11527 Αθήνα, τις ώρες 9:00 – 15:00 το αργότερο έως την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της πρότασής του.. Τα πρωτότυπα έγγραφα της πρότασης υποβάλλονται και ταχυδρομικώς, επί αποδείξει με ημερομηνία αποστολής την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής τους. Προτάσεις οι οποίες θα υποβάλλονται εκτός των ανωτέρω προθεσμιών δεν θα γίνονται δεκτές.

Σχετικά αρχεία

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Ιούνιος, 2013, 8:40 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr