Το διαδίκτυο σαν πέτρα σε κατηφόρα !

΄Ολα έχουν μία αρχή και ένα τέλος. Το τέλος όμως το εμπόδιζαν, το τυραννούσαν και το καθυστερούσαν οι εκάστοτε «σουλτάνοι της εξουσίας». Βασιλιάδες, δικτάτορες, πρόεδροι ,αρχηγοί όσοι ήσαν επ’ αόριστον στην εξουσία χωρίς να μπορεί να τους αντικαθιστά ο λαός με εκλογές συμπεριφέρονταν περίπου το ίδιο. Αυταρχικά και σκληρά. Ο Ερντογάν είναι βέβαια εκλεγμένος αλλά η διάρκεια της θητείας του είναι μεγάλη και η συμπεριφορά του είναι σουλτανάτη! Έχω ζήσει από κοντά τούρκους στην Ευρώπη. Δεν μπορούν αυτοί να αντέξουν ισλαμοποίηση της Τουρκίας! Δεν γυρίζει ο κόσμος πίσω! Αυτό εξηγεί εν μέρει την αντίδραση του κόσμου. Λογικό είναι να έχει αντιδράσεις. Τι βοήθησε την αστραπιαία κινητοποίηση της κοινωνίας. Προφανώς το διαδίκτυο .Το διαδίκτυο είναι το «μπαϊπάς της κοινωνίας», που δημιουργεί διεξόδους στα κοινωνικά ρεύματα ανά πάσα στιγμή όταν φαίνεται ότι «κάποιοι σωλήνες είναι βουλωμένοι» . Αλλού περιμένουν οι «φρουροί» και από αλλού ξεφυτρώνουν τα γεγονότα. Το διαδίκτυο είναι ο επιταχυντής, ο προωθητής πια των γεγονότων που παίρνουν τέτοια ενέργεια ικανή να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια της κυβέρνησης και της επικρατούσας εξουσίας . Για δοκιμάστε να σταματήσετε μια πέτρα στο βουνό όταν κάνατε το λάθος να την ξεκολλήσετε από την ησυχία της και δεν προλάβατε στα πρώτα δευτερόλεπτα να την σταματήσετε! Αδύνατο. ΄Ετσι λειτουργούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με αυτό το καινούργιο μέσο θα ζήσουμε, χρειάζεται να το μάθουμε να το μελετήσουμε και να συμβιβαστούμε ότι έχει ξεφύγει ο έλεγχος και η καθοδήγηση όπως γινόταν παλιά μιας επικρατούσας άποψης ,μιας κοινής ιδεολογίας από επαγγελματίες .Ο ιδιώτης βγάζει μια φωτογραφία και ταρακουνά όλη την κοινωνία! Σε πόσο. Σε μία με δύο ώρες όταν παλιά αυτό θα χρειαζόταν δεκαετία και παραπάνω! Τουλάχιστον ένα είναι σίγουρο. Ότι δεν θα πλήξουμε στο μέλλον. Θα δούμε και θα ζήσουμε γεγονότα «συμπιεσμένα».Η ταχύτητα έχει ξεφύγει!

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 5,Ιούνιος, 2013, 10:59 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr