Το υπουργείο Οικονομικών θα προσπαθήσει με αυτό τον τρόπο να μειώσει την ελεγκτική διαδικασία.

Κατασχέσεις ταχύτατα και με ηλεκτρονικό τρόπο καθιερώνει το υπουργείο Οικονομικών. Ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός θα στέλνει ηλεκτρονικά εντολή για δέσμευση λογαριασμών ή κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων (καταθέσεων) εις χείρας τρίτων.

Και με αυτή τη διαδικασία το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να μειώσει στο ελάχιστο την ελεγκτική διαδικασία αλλά κυρίως να διασφαλίσει τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν επιτρέπεται η επιβολή κατάσχεσης επί μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικώς σε βάρος οφειλετών του Δημοσίου, εφόσον το ποσό αυτών, αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών, είναι μέχρι 1.000 ευρώ μηνιαίως.

Βέβαια, η νομοθεσία ορισμένες φορές καταστρατηγείται εξαιτίας της αδυναμίας επικοινωνίας του υπουργείου Οικονομικών με φορείς  του δημοσίου. Για παράδειγμα σε συνταξιούχο (με μηνιαία σύνταξη 600 ευρώ) με οφειλές στο δημόσιο που έλαβε τη σύνταξη του με καθυστέρηση 10 μηνών του παρακρατήθηκε από το δημόσιο το σύνολο του ποσού. Εαν τη σύνταξη την ελάμβανε κανονικά δεν θα γινόταν η κατάσχεση από την εφορία.

Ο νόμος προβλέπει ότι αν ο μισθός, η σύνταξη ή το βοήθημα υπερβαίνει το ποσό των 1.000 ευρώ, λαμβανομένης υπόψη και της περίπτωσης όπου ο οφειλέτης του Δημοσίου λαμβάνει τα ανωτέρω από δύο ή περισσότερους φορείς, λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ποσό αυτών και επιτρέπεται η κατάσχεση του 25% αυτών, όμως το εναπομένον ποσό από το σύνολό τους να μην είναι κατώτερο των 1.000 ευρώ.thepaper.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 7,Ιούνιος, 2013, 11:16 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr