Ο σύλλογος » ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΡΟΔΙ » παρουσίασε στοιχεία για την απόφαση του ΣΤΕ για το επίμαχο π. Στρατόπεδο Μαθιουδάκη

ΑΠΟΦΑΣΗ Σ.Τ.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡ. ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ

Το Συμβούλιο Της Επικρατείας (Σ.Τ.Ε.) πάγωσε την κατεδάφιση του πρώην στρατοπέδου Μαθιουδάκη, κρίνοντας πως μπορεί να συντρέχουν λόγοι που επιβάλλουν την διάσωση του κτηρίου, μέχρι την 5η  Φεβρουαρίου  του 2014, που η απόφαση του Κ.Α.Σ. και του αρμόδιου υπουργού θα  υποστούν τον δικαστικό έλεγχο για την νομιμότητα και την ουσία τους.

Άλλη μια μάχη κερδήθηκε ενισχύοντας τις ελπίδες μας, αλλά ο  αγώνας συνεχίζεται…. Αγώνας για να αποδείξουμε σ’ αυτούς, που θα έπρεπε να τους είναι αυτονόητο και αναμφίβολο, ότι η ιστορία ενός τόπου δεν καταστρέφεται, δεν κατεδαφίζεται  και είναι χρέος τους να την διατηρούν.

Μετά

1. Τις συνεχείς αποφάσεις αναβολών της κατεδάφισης

2. Την κινητοποίηση εκατοντάδων δημοτών, επωνύμων και μη

3. Την εισήγηση και τις συστάσεις του αναπλ. Καθ. Α.Π.Θ., κ. Π.Τσολάκη

Ελπίζουμε πως την όλη υπόθεση της διατήρησης του αναμφίβολα πια ιστορικού κτηρίου (και όχι  του «οθωμανικού» όπως ήθελαν μερικοί να αποκαλούν) να την αναλάβουν οι Τοπικές Αρχές. Άλλωστε δική τους δουλειά ήταν εξ’ αρχής και η διατήρηση  του αλλά και η αξιοποίηση του.

Συμφωνώντας στο ότι το  νέο Αστυνομικό Μέγαρο επείγει, προτείνουμε την άμεση ανέγερση του με τροποποίηση της αρχικής μελέτης, είτε στο διπλανό, ήδη παραχωρημένο από τον Δήμο Καστοριάς, για αυτόν τον σκοπό, οικόπεδο, είτε στο ήδη υπάρχον κτήριο  του πρώην  στρ. Μαθιουδάκη, ανακαινίζοντας το και επεκτείνοντας το, οπότε επιτυγχάνονται  και δύο σκοποί σε έναν.

 ΣΥΛΛ. «Σπασμένο Ρόδι»

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 10,Ιούνιος, 2013, 10:58 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr