Από 18 Ιουλίου οι αιτήσεις για έως 100 δόσεις μέσω ίντερνετ

Μέχρι την 1η Ιουλίου όσοι θέλουν 50% έκπτωση αντί για δόσεις.

Αιτήσεις για υπαγωγή στη νέα ρύθμιση χρεών άρχισαν να δέχονται οι εφορίες, αλλά τα περιθώρια υποβολής αιτήσεων είναι ασφυκτικά.
Συγκεκριμένα «τρέχουν» πλέον οι προθεσμίες που αφορούν σε αιτήσεις από όσους είχαν «παλαιά χρέη» (έως και τις 31.12.2012) και θέλουν να τα εξοφλήσουν χωρίς δόσεις, πληρώνοντας εφάπαξ όλο το ποσό για να πετύχουν έκπτωση 50% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής. Η καταβολή του σχετικού ποσού θα πραγματοποιείται στην αρμόδια υπηρεσία έως και την 1η Ιουλίου 2013.
Όσοι θέλουν να ενταχθούν σε πρόγραμμα με 48 ή έως και 100 δόσεις, θα πρέπει από τις 20.06.2013 να υποβάλουν αιτήσεις στην αρμόδια υπηρεσία  (Δ.Ο.Υ, Τελωνεία για οφειλές έως 1.500.000 ευρώ ή στην Επιχειρηματική Μονάδα Είσπραξης για μεγαλύτερα ποσά.
Επισημαίνεται ότι από 18.07.2013 η σχετική αίτηση για υπαγωγή σε πρόγραμμα δόσεων οφειλών βεβαιωμένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες θα υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, χωρίς την υποχρεωτική παρουσία αυτών στις Δ.Ο.Υ.
Για διευκόλυνσή τους, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επισκέπτονται τη διαδικτυακή πύλη της Γ.Γ.Π.Σ. (www.gsis.gr), όπου θα μπορούν να βρουν και να εκτυπώσουν ηλεκτρονικά -αρκετές ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία- το σύνολο των οφειλών που δύναται να  ρυθμιστούν ενώ θα πληροφορούνται από το σύστημα και πιθανές εναλλακτικές τους επιλογές, αναφορικά με τα χαρακτηριστικά της ρύθμισης (αριθμός και ποσό δόσεων).
Στην ίδια διαδικτυακή πύλη της ΓΓΠΣ, αλλά και στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (www.publicrevenue.gr) θα μπορούν επίσης να βρουν:
– τις αποφάσεις που εξειδικεύουν τις ρυθμίσεις χρεών του ν.4152/2013
– κατατοπιστικοί πίνακες που αναφέρονται τόσο στις προϋποθέσεις υπαγωγής των οφειλών στα νέα προγράμματα ρύθμισης, όσο και στα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζονται κατά περίπτωση.
Πιο συγκεκριμένα πρέπει να διαβάσουν:
α) την απόφαση ΠΟΛ 1111/2013 «Όροι, προϋποθέσεις και ειδικά θέματα εφαρμογής της ρύθμισης ληξιπροθέσμων χρεών» του ν. 4152/2013 για χρέη βεβαιωμένα έως και 31.12.2012 με απαλλαγή προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής ανάλογα με το πρόγραμμα δόσεων που επιλέγεται,
β) την εγκύκλιο με αρ. ΠΟΛ 1140/2013 (θα αναρτηθεί τη Δευτέρα 17 Ιουνίου) για την ίδια ρύθμιση,
γ) υποβοηθητικοί πίνακες υπαγομένων στη ρύθμιση οφειλών, προσκομιζόμενων δικαιολογητικών και λοιπών όρων και προϋποθέσεων, ανάλογα με το ύψος της ρυθμιζόμενης οφειλής και τον αριθμό των δόσεων που επιλέγει ο αιτών.
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 16,Ιούνιος, 2013, 11:18 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr