Η πρόταση ΣΑΜΑΡΑ πριν λίγο – Πρόταση εννέα σημείων

Σύσκεψη με εντάσεις την ώρα αυτή – Οι πρώτες πληροφορίες μέσα από το Μαξίμου

Διορισμός διακομματικής επιτροπής για λειτουργία της ΕΡΤ

Διορισμός υπουργού μόνο για την ΕΡΤ

Θα γίνει ανασχηματισμός μετά το συνέδριο της Ν.Δ

Επικαιροποίηση της συμφωνίας των τριών κομμάτων –

Συμβιβαστική πρόταση για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο και να αποφευχθούν οι εκλογές κατέθεσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς με το ξεκίνημα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο πρωθυπουργός επιμένει στο κλείσιμο της ΕΡΤ και προτείνει να υπάρξει μεταβατική κατάσταση μέχρι την λειτουργία της νέας Δημόσιας Τηλεόρασης. Στην πρόταση προβλέπεται προσωρινή διοικούσα επιτροπή που θα επιμελείται το προσωρινό πρόγραμμα μέχρι να συγκροτηθούν τα νέα όργανα. Για την οριστική ανασυγκρότηση θα ζητηθεί η γνώμη Μέσων του Εξωτερικού όπως το BBC. Η αναδιοργάνωση της νέας Δημόσιας Τηλεόρασης θα ανατεθεί σε αρμόδιο υφυπουργό, ενώ ο κ. Σίμος Κεδίκογλου θα συνεχίσει να είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Σαμαράς κατέθεσε όμως και γενικότερη πρόταση για την λειτουργία της κυβέρνησης που αποδέχεται τα μέχρι τώρα αιτήματα των δύο κυβερνητικών του εταίρων. Δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό μετά το συνέδριο της ΝΔ στις 28 Ιουνίου. Δέχθηκε επίσης την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας καθώς και συντονισμό μεταξύ των τριών κομμάτων προκειμένου να αναβαπτιστούν οι μεταξύ τους σχέσεις και να εξομαλυνθεί η κυβερνητική λειτουργία.

Το σημείο τριβής παραμένει η ΕΡΤ αφού την πρόταση αυτή την είχε μεταφέρει στους δύο αρχηγούς ο κ. Δημήτρης Σταμάτης και την είχαν απορρίψει. Εν τω μεταξύ οι τρεις αρχηγοί βρίσκονται εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά από προσφυγή που ζητά να κριθεί παράνομη και αντισυνταγματική η απόφαση της κυβέρνησης στην οποία βασίστηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ. Αν το ΣτΕ κρίνει την πράξη της κυβέρνησης παράνομη τότε ο πρωθυπουργός θα υποχωρήσει.

Υπενθυμίζεται ότι από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσήλθε στη σύσκεψη με πρόταση για το που θα βρεθούν οι 2.000 αποχωρήσεις από το Δημόσιο έως το τέλος Ιουνίου, όπως έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση στην Τρόικα.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Ιούνιος, 2013, 8:52 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr