Επανεξετάζεται το Σχέδιο Απόφασης για τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων

Να μη γίνουν συγχωνεύσεις στο δήμο Περιστερίου όσον αφορά την Α/βθμια Εκπαίδευση- βασιζόμενος σε έγγραφο που αναφέρεται στη χρήση των διδακτηρίων με θέμα την ασφάλεια των μαθητών- εισηγήθηκε  στο υπουργείο Παιδείας ο  Περιφερειακός Διευθυντής Αττικής, ύστερα από επισκέψεις που πραγματοποίησε σε σχολικές μονάδες του Δήμου .
Τα παραπάνω ανακοίνωσαν οι αιρετοί  του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής  Γ. Χρόνης και Λ. Καβαλάκης, μετά  την επίσκεψη αντιπροσωπείας γονέων και εκπαιδευτικών στο  γραφείο του υφυπουργού Παιδείας Θ.  Παπαθεοδώρου   με αφορμή τη δημοσιοποίηση   Σχεδίου Απόφασης  για τη συγχώνευση σχολείων (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ) .
Το γραφείο του υφυπουργού, σύμφωνα με τους αιρετούς  ισχυρίστηκε ότι δε δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο η λίστα συγχώνευσης των σχολείων και ότι η συγκεκριμένη λίστα ήταν ένα προσχέδιο που στάλθηκε στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ώστε να υποβληθούν τυχόν ενστάσεις πάνω στις συγχωνεύσεις. Για αυτό και δεν υπήρχε αριθμός πρωτοκόλλου και ημερομηνία στο σχετικό έγγραφο.
Τόνισε επίσης ότι βαρύνουσα γνώμη έχει η τελική εισήγηση των Περιφερειακών Διευθυντών και όχι των Διευθυντών Εκπαίδευσης.
Το υπουργείο, σύμφωνα  πάντα με τους αιρετούς, αποδέχεται την τελική εισήγηση του Περιφερειακού Διευθυντή Αττικής οπότε δε θα γίνουν τελικά συγχωνεύσεις στο Περιστέρι, αλλά θα ισχύσει ο υποβιβασμός του 29ου δημοτικού σχολείου Περιστερίου.
Επίσης επιβεβαιώθηκαν και ο υποβιβασμός του 14ου δημοτικού σχολείου Αιγάλεω και η κατάργηση του 26ου νηπιαγωγείου Αιγάλεω.

Δήλωσε επίσης ότι αν υπάρξουν άλλες ενστάσεις Περιφερειακών Διευθυντών στις προτεινόμενες συγχωνεύσεις, αυτές θα συζητηθούν στο υπουργείο πριν ανακοινωθούν οι τελικές συγχωνεύσεις. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι αυτές θα ανακοινωθούν άμεσα στις επόμενες μέρες.
Οι αιρετοί υποστηρίζουν ότι:
Α.Με τις επικείμενες συγχωνεύσεις, τις επικείμενες ιδρύσεις νέων σχολείων ΕΑΕΠ ( οι πληροφορίες μιλούν για 310 σχολεία πανελλαδικά περίπου, από τα οποία τα 160 με 165 θα είναι στην Αττική), την αποδοχή ή όχι από το υπουργείο των προτάσεων των Περιφερειακών Διευθυντών για την οργανικότητα των σχολικών μονάδων, θα αλλάξει για μια ακόμα φορά η οργανικότητα των σχολικών μονάδων με καταργήσεις οργανικών θέσεων κυρίως σε ολοήμερα σχολεία. Τι θα απογίνουν οι συνάδελφοι αυτοί;
Β.Επίσης εκκρεμούν οι μετατάξεις εκπαιδευτικών από τη Β/θμια στην Α/θμια εκπαίδευση. Ενώ οι Διευθύνσεις γνωρίζουν πόσους συναδέλφους θα υποδεχτούν, δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί τα σχολεία στα οποία θα ανοίξουν αντίστοιχες οργανικές θέσεις. Πότε θα γίνει αυτό και με ποια κριτήρια θα επιλεγούν τα συγκεκριμένα σχολεία;
Γ.Όλα τα παραπάνω επεξεργάζεται το συγκεκριμένο διάστημα το Υπουργείο Παιδείας ( όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν κύκλοι του είναι 10 θέματα αλληλοεξαρτώμενα μεταξύ τους ) χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση προς εκπαιδευτικούς και γονείς για το πώς θα είναι τα πράγματα στα σχολεία το Σεπτέμβριο. Τα συμπεράσματα δικά σας.esos

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 20,Ιούνιος, 2013, 8:54 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr