Κουβέλης: Δεν επήλθε συμφωνία – Αποσύρει τους υπουργούς

«Στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν προέκυψε ο κοινός πολιτικός τόπος σχετικά με το ζήτημα της ΕΡΤ», δήλωσε από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης ύστερα από τη διακοπή της σύσκεψης των αρχηγών.

Δεν βρέθηκε κοινός τόπος για την ΕΡΤ ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης μετά το τέλος της τρίτης κατά σειρά σύσκεψής τους, επιμένοντας ότι η πρόταση της ΔΗΜΑΡ να τεθεί εκ νέου σε κίνηση η ΕΡΤ με παρόντες τους εργαζόμενους και να γίνει η αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός της με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα είναι ο κοινός τόπος των τριών.
Για μας δεν είναι τυπικό ζήτημα, αλλά αφορά στην ουσία. Το «μαύρο» είναι συγκεκριμένη επιλογή όπως και η βίαιη διακοπή των συχνοτήτων», ανέφερε στις δηλώσεις του και υπογράμμισε πως για τη ΔΗΜΑΡ «είναι πρόβλημα Δημοκρατίας».

Ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι δεν έχει ευθύνη για την αδυναμία συμφωνίας και πρόσθεσε ότι είναι απαράδεκτο ότι παρά την απόφαση του ΣτΕ να ενεργοποιηθούν οι συχνότητες , το «μαύρο» παραμένει. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι η πρόταση που κατέθεσε ο ίδιος θα έπρεπε να γίνει δεκτή από τον κ. Σαμαρά, γεγονός που δεν θα έβλαπτε την ουσία του ζητήματος , δηλαδή, όπως είπε, να εξορθολογισθεί και να αναδιοργανωθεί ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας.

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ακόμη ότι η ΔΗΜΑΡ δεν εγκαταλείπει να παραμείνει ο μεταρρυθμιστικός πόλος και να βρεθούν λύσεις διεξόδου της χώρας από την κρίση εκτός του ευρωπαϊκού πλαισίου. «Ναι σε αναδιάρθωση και εξορθολογισμό κι όχι σε προσβλητικές ενέργειες , όπως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση παρότι γνωρίζει τη θέση της ΔΗΜΑΡ και μάλιστα ερήμην τεσσάρων υπουργών που προέρχονταν από τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αμέσως μετά είχε σύντομη σύσκεψη με τα ηγετικά στελέχη και την ΚΟ του κόμματος όπου ενημέρωσε για τις συζητήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου και αποφασίστηκε να γίνει νέα συνεδρίαση αύριο στις 10 το πρωί.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 20,Ιούνιος, 2013, 11:12 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr