ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ του υποψήφιου Δημάρχου Δήμου Καστοριάς Ευάγγελου Ζέρβα

Αγαπητοί συμπολίτες,

Μετά από τη δημοσιοποίηση της απόφασης μου να θέσω υποψηφιότητα για τη θέση του δημάρχου στο Δήμο Καστοριάς, τέθηκε το εύλογο ερώτημα από πολλούς, για ποιον λόγο πήρα την απόφαση να ασχοληθώ με την πολιτική σε δημοτικό επίπεδο —και μάλιστα αυτόν τον καιρό με τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν— και σε τι αποσκοπώ.

Η παγκόσμια οικονομική ύφεση, με τη συνεχόμενη πτωτική πορεία της οικονομίας, γίνεται ιδιαίτερα αισθητή σε τοπικό επίπεδο και αυτό το αντιλαμβανόμαστε χρόνια τώρα. Θεωρώ πως πρέπει να πάψουμε να παραμένουμε όλοι αδρανείς και πως η κατάσταση πρέπει να αλλάξει άμεσα, ξεκινώντας πρωτίστως να αλλάζει σε τοπικό επίπεδο με καθαρό πνεύμα και ανυποχώρητη βούληση.

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να δημιουργηθεί μια νέα γενιά τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία δεν θα επιζητά οικονομική εξασφάλιση και «βόλεμα», δεν θα επαναπαύεται, κατακτώντας απλά μια ακόμη θέση, αλλά θα διακατέχεται από το πνεύμα του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς, δρώντας όχι για προσωπικό όφελος, αλλά μόνον προς όφελος της κοινωνίας …με συνεχείς και ακούραστες προσπάθειες, με κοινό νου και εντιμότητα στη διαχείριση των κοινών.

Έτσι, οι συνεργάτες μου κι εγώ αποφασίσαμε μετά από την εκλογή μας, να παραχωρούμε τους μισθούς Δημάρχου, Αντιδημάρχου, προέδρου δημοτικού συμβουλίου, εμμίσθων συμβούλων και προέδρου ΔΕΥΑΚ, σε ένα ταμείο ενός νέου εθελοντικού φορέα του Δήμου, το οποίο θα είναι κοινωφελούς χαρακτήρα και θα ενεργεί με απόλυτη διαφάνεια. Μέσα από αυτήν την ενέργεια θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όπου πραγματικά υπάρχει ανάγκη και επιπρόσθετα θα εντάξουμε όλα τα σχολεία του Δήμου σε καθημερινό πρόγραμμα πρωινής σίτισης και λοιπών διευκολύνσεων των μαθητών. Επίσης θα εξαλειφθεί και το απαράδεκτο φαινόμενο της έλλειψης θέρμανσης στα σχολεία.

Στα πλαίσια του προγράμματός μου δεσμεύομαι για την πλήρη αναδιάταξη του Δήμου και όλων των υπηρεσιών του, βάζοντας τέλος στη γραφειοκρατία και τις κωλυσιεργίες, με σκοπό την καλύτερη δυνατή λειτουργία τους και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Θα πρέπει να αλλάξει ριζικά η νοοτροπία και ο τρόπος λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης, να μπει ένα τέλος στην ανευθυνότητα και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και να αξιοποιηθούν δημιουργικά και υπεύθυνα οι κόποι και οι εισφορές των δημοτών. Θα πρέπει ακόμη να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ όλων των δημοτικών διαμερισμάτων που συνθέτουν τον Δήμο, με δίκαιη κατανομή δράσεων και χωρίς διακρίσεις.

Επίσης, επιτακτική ανάγκη είναι να αξιοποιηθούν και να ενταχθούν σε ευρωπαϊκά προγράμματα οι μελέτες του Δήμου, οι οποίες έχουν γίνει για μεγάλα έργα και δεν εφαρμόστηκαν ποτέ στην πράξη, με προτεραιότητες τον καθαρισμό, την εξυγίανση και επιτέλους την αισθητική και οικονομική αξιοποίηση της λίμνης στα πρότυπα των λιμνών των ανεπτυγμένων χωρών, καθώς και την ανέγερση του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Καστοριάς, το οποίο πολλά χρόνια τώρα στερούμαστε.

Όσον αφορά τώρα τα οικονομικά ζητήματα του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ, κάνοντας ορθή διαχείριση και ελέγχοντας απόλυτα τις κινήσεις των ταμείων, θα ελαχιστοποιηθεί η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Η μείωση των δημοτικών τελών και των τιμολογίων της ΔΕΥΑΚ στο 50% θα είναι άμεση την επόμενη ημέρα της εκλογής μας, ελαφρύνοντας έτσι τα νοικοκυριά των δημοτών, τα οποία τόσα χρόνια επιβαρύνονται αδίκως με υπέρογκα ποσά, χωρίς καν να έχουν κάποιο ανταποδοτικό όφελος. Άσχημα παραδείγματα, όπως αυτό της Οινόης και άλλων εγκαταλειμμένων δημοτικών διαμερισμάτων, πρέπει να αντιμετωπιστούν πλέον οριστικά.

Προς το παρόν —σε ένα κείμενο σαν κι αυτό— μόνον λίγα από αυτά, τα οποία αποφασιστικά οραματίζομαι, μπορώ να σας παρουσιάσω. Όμως, η λίστα είναι μεγάλη. Με τη δύναμη της ψήφου σας θα καταφέρω όλα αυτά να τα δρομολογήσω έμπρακτα. Πρέπει επιτέλους να μπει —και θα μπει— ένα τέλος σε όλα αυτά, τα οποία χρόνια τώρα οι διοικήσεις παράβλεπαν και να οργανωθεί στον βέλτιστο βαθμό και σε όλα τα επίπεδα ο Δήμος μας.

Αν επιτέλους αλλάξει η νοοτροπία μας ως πολίτες και ως ψηφοφόροι και αρχίσουμε να σκεπτόμαστε προοδευτικά, δημιουργικά και να ενεργούμε συλλογικά για το συμφέρον όλων μας και όχι να αποσκοπούμε σε προσωπικά οφέλη, τότε μόνον θα καταφέρουμε να προχωρήσουμε μπροστά. Τα παιδιά μας δικαιούνται ένα καλύτερο μέλλον και πρέπει να τους το εξασφαλίσουμε με κάθε τρόπο.

Αρχικό μου μέλημα είναι να επισκεφτώ όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου και να καταγράψω όλα τα προβλήματα. Προσκαλώ λοιπόν όλους τους πολίτες σε διάλογο με σκοπό να ανταλλάξουμε απόψεις και να ενημερωθώ κι εγώ ο ίδιος για οτιδήποτε σας απασχολεί και σας προβληματίζει σχετικά με τον τόπο μας. Σε λίγες ημέρες θα είναι επίσης ανοικτό προς όλους το προεκλογικό μας κέντρο στον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου (Λεωφόρος Κύκνων 2).

 

Καστοριά, 25 Ιουνίου 2013

Με βαθύτατη εκτίμηση σε κάθε συνάνθρωπο και συμπολίτη μου

Ευάγγελος Ζέρβας

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Ιούνιος, 2013, 8:56 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

7 Σχόλια για “ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ του υποψήφιου Δημάρχου Δήμου Καστοριάς Ευάγγελου Ζέρβα”

 1. Πετρος

  Επιτελους ενας υποψηφιος που δεν παρελυψε να αποδειξει την αξια του στον επαγγελματικο – επιχειρηματικο χωρο πριν κατεβει για υποψηφιος.
  Αξιος και απο οτι εχω καταλαβει μετριοπαθησ καθοτι αυτοδημιουργητος.

 2. Πέτρος

  Νομιμοποίηση αυθαιρέτου;

 3. Περίεργος

  Όπως γνωρίζω ο κ. Ζέρβας έχει καταγωγή από τη Φλώρινα. Τόσο καιρό είχαμε Γρεβενιώτη καιρός για… Φλωρινιώτη

 4. ΧΧ

  Τι λαϊκιστής! Επειδή είναι το κτίριό του στην Λαϊκή?

 5. nik

  Ρε παιδιά!!! Η δημοκρατία προτάσσει ότι ο καθένας μπορεί να εχει τον εαυτό του σε εκλογή …. Τώρα αν εσείς δεν το θέλετε μην τον ψηφίζετε , τι είναι αυτές οι κακίες και οι ανουσιότητες !!! ας τον ακούσουμε και έπειτα κάνουμε ότι θέλουμε . Εμένα προσωπικά έως τώρα δεν με έχει πείσει αν τα καταφέρει μπράβο του , αυτό θα κριθεί βέβαια και από τους άλλους υποψήφιους . Εκ τον προτέρων δεν αφορίζω κανέναν και ειδικά κάποιον υποψήφιο που θέλει να κάνει έντιμο προεκλογικό αγώνα…

 6. Γιώργος

  Έλεος! Έλεος! Έλεος!

 7. Χριστίνα

  Ποιος είναι ο κύριος;

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr