Στο στόχαστρο γυμναστές, θεολόγοι, καθηγητές πληροφορικής

Στο στόχαστρο γυμναστές, θεολόγοι, καθηγητές πληροφορικής

Την ίδια ώρα το υπουργείο Παιδείας τρέχει ολοταχώς για την καταγραφή του αριθμού των εκπαιδευτικών οι οποίοι θα μείνουν εκτός σχολείου με βάση την κατάργηση οργανικών θέσεων που προκύπτει από τη συγχώνευση σχολικών μονάδων και την αύξηση των ωρών διδασκαλίας στους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το υπουργείο Παιδείας προβάλλει το επιχείρημα ότι όσοι βγουν σε κινητικότητα θα μετακινηθούν σε άλλες θέσεις του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Πάντως, οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών θεωρούν ότι πρόκειται για έναν εύσχημο τρόπο ώστε η κυβέρνηση να προχωρήσει σε απολύσεις, τις οποίες απέκλειε μέχρι πρότινος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ειδικότητες που θα πληγούν είναι γυμναστές, θεολόγοι και καθηγητές πληροφορικής.
Οι μαζικοί φορείς και συνδικαλιστικές οργανώσεις τόσο στην εκπαίδευση όσο και στους ΟΤΑ μιλούν για μεθόδευση και θεωρούν τις απολύσεις στα σχολεία και στους δήμους της χώρας «casus belli». Εξάλλου βοούν οι διαρροές για αναγκαστικές αποχωρήσεις και από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.
Με σφραγίδα μεταρρυθμιστή
Πάντως, ο κ. Μητσοτάκης θέλει να βάλει τη σφραγίδα του ως «μεταρρυμιστής», όπως έλεγαν από το επιτελείο του, έχοντας ξεκαθαρίσει ότι υπάρχουν απολύσεις που χρειάζονται -άλλωστε η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα καλύπτεται από το ιδεολογικό του προφίλ- αλλά επιδιώκει να διαχωρίσει τις απολύσεις από την κινητικότητα. Βέβαια, από το ηγετικό επιτελείο του νέου υπουργού δεν παραλείπουν να διευκρινίζουν ότι οι απολύσεις δεν διασταυρώνονται με την κινητικότητα, μέχρι του σημείου όμως που θα βρεθούν θέσεις για να γίνουν μετακινήσεις… Από κει και πέρα, αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, η κινητικότητα όσων δεν αντιστοιχηθούν με κενά προς κάλυψη, θα μετατραπεί σε εισιτήριο εξόδου από το Δημόσιο.
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 1,Ιούλιος, 2013, 7:55 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr