Ιδού οι Έλληνες που εισπράττουν …10 συντάξεις ο καθένας

Αν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας είναι αναληθή, τότε σας λέμε ψέματα. Αν όμως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τότε ερχόμαστε αντιμέτωποι με το φαινόμενο εν μέσω κρίσης να υπάρχουν συνταξιούχοι που εισπράττουν 10 διαφορετικές συντάξεις.

Τα στοιχεία προέρχονται από το σύστημα «Ηλιος» το οποίο αποτελεί το «ενιαίο σύστημα ελέγχου και πληρωμών συντάξεων». Το συντηρεί η «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ» φορέας που υπάγεται στο υπουργείο Εργασίας. Μέσω του «Ήλιος» πλέον μπορεί η δημόσια διοίκηση να σχηματίζει εικόνα για το ποιοι εισπράττουν και πόσα από συντάξεις. Το συνολικό νούμερο το γνωρίζαμε από την προηγούμενη έκθεση: περίπου 2,3 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα ή κοντά στα 27 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως χωρίς στο ποσό αυτό να συνυπολογίζονται και οι συνταξιούχοι του δημοσίου. Το μέσο εισόδημα από συντάξεις διαμορφώνεται στα 918 ευρώ.

Αυτό που μάθαμε από τη σημερινή έκθεση, είναι το πόσες συντάξεις εισπράττει ο καθένας. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Υπάρχουν:

$1·         Δύο Έλληνες που εισπράττουν 10 διαφορετικές συντάξεις

$1·         Άλλοι δύο οι οποίοι εισπράττουν εννέα συντάξεις

$1·         21 άτομα έχουν οκτώ συντάξεις

$1·         199 άτομα έχουν επτά συντάξεις

$1·         1729 έχουν έξι συντάξεις

$1·         11.036 έχουν πέντε συντάξεις

$1·         50.628 εισπράττουν τέσσερις συντάξεις

Φυσικά, όσο μειώνεται ο αριθμός των συντάξεων, τόσο αυξάνεται και ο αριθμός των δικαιούχων. Στο σύνολο των 2,714 εκατομμυρίων συνταξιούχων, πάνω από τους μισούς (1,422 εκατομμύρια) εισπράττουν μόλις μία σύνταξη, 929.936 δύο συντάξεις και 297.899 τρεις συντάξεις.

Τώρα αν αναρωτιέστε, και δικαίως, πως μπορεί να φτάσει κάποιος να εισπράττει 10 διαφορετικές συντάξεις, να σημειώσουμε ότι μπορεί να καταβάλλεται ταυτόχρονα κύρια σύνταξη από δύο ταμεία κύριας ασφάλισης (π.χ βουλευτές), σε αυτές προστίθενται και οι επικουρικές (που μπορεί να είναι και περισσότερες από δύο ανά συνταξιούχο) αλλά και ενδεχομένως αντίστοιχες συντάξεις χηρείας. Ο αριθμός 10 βέβαια, είναι πραγματικά εντυπωσιακός και καλό θα ήταν το υπουργείο Εργασίας να μας πει τουλάχιστον ποια είναι τα ταμεία που πληρώνουν τον συγκεκριμένο συνταξιούχο.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 1,Ιούλιος, 2013, 8:52 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr