Μετακινήσεις: Πίσω στο… δημοτικό 5.000 καθηγητές!

Από τους 12.500 δημοσίους υπαλλήλους που πρέπει να μετακινηθούν… χθες, η κυβέρνηση φαίνεται πως βρήκε τους 5.000. Είναι καθηγητές που παίρνουν «μεταγραφή» στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση!

Αυτή ήταν η πρόταση που έκαναν στην τρόικα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η υφυπουργός του, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σύμφωνα με το Έθνος.

Η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με στόχο να πείσει τους δανειστές να δώσουν την πολυπόθητη παράταση για την κινητικότητα, έπαιξαν το χαρτί της μετακίνησης 5.000 καθηγητών στα δημοτικά σχολεία. Και αν τελικά πειστεί η τρόικα, η μετακίνηση θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το Έθνος, το πρόγραμμα αφορά συνολικά 8.500 καθηγητές που αναμένεται να κριθούν πλεονάζοντες, εκ των οποίων οι 5.000 θα μετακινηθούν από την Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Πρόκειται για καθηγητές ξένων γλωσσών, καλλιτεχνικών, πληροφορικής, ακόμη και γυμναστές και θα αναλάβουν μαθήματα δημιουργικής απασχόλησης (θεατρικό παιχνίδι, εκμάθηση αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών κ.α.) για παιδιά που φοιτούν στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού (μέχρι και την τρίτη Δημοτικού) προκειμένου να τελειώνουν το πρόγραμμά τους στις 2 το μεσημέρι και όχι στις 12:30, όπως ισχύει στο σχολικό πρόγραμμα.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Ιούλιος, 2013, 6:50 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr