Γιώργος Δακής: «Εξαιρετικά θετική εξέλιξη για τη Δυτική Μακεδονία η επιλογή του αγωγού TAP»

Η επιλογή του Διαδριατικού Αγωγού ΤΑP για τη μεταφορά του αζέρικου φυσικού αερίου στην Ευρώπη αποτελεί ξεκάθαρα μια θετική εξέλιξη τόσο για την Ελλάδα γενικότερα όσο και για τη Δυτική Μακεδονία ειδικότερα.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αποκτά πλέον πρόσβαση και στο φυσικό αέριο, διευρύνοντας τους ενεργειακούς της πόρους σε όλο σχεδόν το φάσμα των διαθέσιμων πηγών ενέργειας. Πέρα από τα προφανή οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν κατά τη φάση υλοποίησης του έργου, ιδιαίτερα σημαντικές κρίνονται οι προοπτικές για την περίοδο μετά το 2019 όταν θα ξεκινήσει η λειτουργία του αγωγού και κυρίως η μελλοντική αύξηση της μεταφορικής ικανότητας στα 20 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Η ασφάλεια τροφοδοσίας των εν ενεργεία συστημάτων τηλεθέρμανσης, αλλά και η χωρική επέκτασή τους στο σύνολο των αστικών και ημιαστικών κέντρων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας τίθενται πλέον σε καινούργια βάση.

Το μείζον ζήτημα διαχείρισης και αντιμετώπισης της «ενεργειακής φτώχειας», σε μια Περιφέρεια με απαιτήσεις θέρμανσης που ξεπερνούν τους οκτώ μήνες ετησίως κατά τόπους, δρομολογείται σε μια νέα προοπτική με ταυτόχρονη δυνατότητα βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας των τοπικών επιχειρήσεων.

Παράλληλα, η τεχνική δυνατότητα συνδυασμένης καύσης λιγνίτη και φυσικού αερίου στους υπάρχοντες Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς, αναδιαμορφώνει επί τα βελτίω το χρονοδιάγραμμα έλευσης της μεταλιγνιτικής εποχής και συμβάλει καθοριστικά στη διατήρηση του ενεργειακού χαρακτήρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Χαιρετίζουμε την έλευση του TAP στη Δυτική Μακεδονία, εξέλιξη που αναβαθμίζει την Περιφέρειά μας σε ισχυρό ενεργειακό πυλώνα στα Δυτικά Βαλκάνια. Δεν πρέπει όμως να παραμείνουμε απλοί «ενεργειακοί τροχονόμοι» μεταξύ Ασίας και Ευρώπης. Σε περιφερειακό επίπεδο προσδοκούμε στα οφέλη από την κατασκευή του αγωγού, αναζητούμε τις μελλοντικές προοπτικές και υποστηρίζουμε τις προστιθέμενες αξίες που θα προκύψουν με γνώμονα το έννομο συμφέρον και τις προσδοκίες των Δυτικομακεδόνων.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Ιούλιος, 2013, 1:54 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr