Γιατί φοβούνται μεγαλύτερο σεισμό στη Κοζάνη οι σεισμολόγοι;

Η περιοχή στην οποία σημειώθηκαν οι σεισμοί της Κοζάνης με μέγεθος 4,6 και οι 2 τη Τρίτη και τη Τετάρτη, είναι μία αρκετά σεισμογενής περιοχή.

Η συγκεκριμένη περιοχή, είχε δώσει στις 13 Μαρτίου του 1995, μία πολύ ισχυρή δόνηση μεγέθους 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ως τότε οι σεισμολόγοι θεωρούσαν τη περιοχή αυτή, χαμηλής σεισμικότητας. Από το 1995 και μετά, τα ρήγματα της περιοχής ηρέμησαν και έδωσαν κάποιους μόνο σεισμούς από 4 ως και 5 Ρίχτερ.

Πριν όμως σημειωθεί ο σεισμός των 6,6 Ρίχτερ, δεν υπήρχε κάποια σεισμική δραστηριότητα στη περιοχή, παρά μόνο ένας προσεισμός 4,5 Ρίχτερ, 5 λεπτά πριν τα 6,6 Ρίχτερ που ήταν και ο κύριος σεισμός. Αυτός είναι ένας λόγος που οι σεισμολόγοι κρίνουν τα επόμενα 24ώρα ως και μήνα κρίσιμο, διότι οι σεισμοί που σημειώθηκαν τη Τρίτη και τη Τετάρτη είχαν ίδιο μέγεθος αλλά και σημειώθηκαν μέσα σε μία μέρα.

Αν περάσουν κάποιες ημέρες και αφού παρατηρηθεί η σεισμικότητα στη περιοχή, θα είμαστε σίγουροι αν πρόκειται για προσεισμούς ή όχι.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Ιούλιος, 2013, 3:04 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr