Διαθεσιμότητα: Πρώτη δόση με 4.200 σχολικούς φύλακες & εκπαιδευτικούς

Σε τρεις δόσεις (τέλη Ιουλίου, τέλη Αυγούστου και τέλη Σεπτεμβρίου) των 4.200 υπαλλήλων έκαστη  θα ολοκληρωθεί η οκτάμηνη («κλειδί» για τη συμφωνία με την τρόικα) διαθεσιμότητα των 12.500 υπαλλήλων, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr.  Αν και οι τελικές λεπτομέρειες της συμφωνίας θα «κλείσουν» στο Eurogroup της Δευτέρας η μέχρι τώρα συμφωνία προβλέπει: 

Μέχρι τέλη Ιουλίου θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 4.200 υπάλληλοι:

-2 έως 2.500 σχολικοί φύλακες, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr

-1.000-1.500 από τους συνολικά 2.500 εκπαιδευτικούς της β’  βάθμιας εκπαίδευσης από ειδικότητες που έχουν πλεονάζον προσωπικό (γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής κλπ)

– 500-1000 υπαλληλοι άλλων υπουργείων από τους περίπου 3.000 που οι θέσεις τους με βάση τα νέα οργανογράμματα καταργούνται, αρχής γενομένης από 50 υπαλλήλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Δημοτικοί αστυνομικοί, εκπαιδευτικοί στο δεύτερο κύμα

Η δεύτερη και τρίτη δόση μέχρι τέλη Αυγούστου και Σεπτεμβρίου αντίστοιχα, θα αφορούν:

– Τους  3.500 έως 4.000 δημοτικούς αστυνομικούς. Μάλιστα, από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης διαμηνύεται ότι η προετοιμασία για την αξιολόγηση και την ένταξη των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να γίνει με ταχύτατους ρυθμούς, ώστε να παραμείνουν σε διαθεσιμότητα μόνο για λίγους μήνες.

–  Τους 1.500 εκπαιδευτικούς που έχουν δηλώσει αδυναμία να διδάξουν

–  Τους  2 έως 2.500 υπαλλήλους άλλων υπουργείων που θα «περισσέψουν» από το πρώτο κύμα αλλά και δημοτικούς υπαλλήλους δήμων που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και έχουν πλεονάζον προσωπικό από την πρώτη λίστα των 2.741 που έχει αφήσει στο υπουργείο Εσωτερικών ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  οι συγκεκριμένες προβλέψεις τόσο για τη μείωση του χρόνου διαθεσιμότητας από 12 σε οκτώ μήνες όσο και τη κατάργηση της ειδικότητας των σχολικών φυλάκων στους δήμους και της δημοτικής αστυνομίας θα ενταχθούν στο πολυνομοσχέδιο το οποίο θα ψηφισθεί από τη Βουλή τη Δευτέρα.

Με εντατικούς ρυθμούς το αναθεωρημένο μνημόνιο

Επιπλέον, ήδη συντάσσεται με εντατικούς ρυθμούς το αναθεωρημένο μνημόνιο για να σταλεί στο Eurogroup. Από την ελληνική πλευρά γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί σε αυτό η μείωση ΦΠΑ στην εστίαση και να αποτραπούν αναφορές:

-Σχετικά με το νόμο ια τις ομαδικές απολύσεις σε σχέση με ότι ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες

-Επανεξέταση του νόμου περί απεργιών.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 7,Ιούλιος, 2013, 7:05 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr