130.000 χιλιάδες λάθος εκκαθαριστικά έστειλε η ΔΕΗ

Θα πληρώσουν το λογαριασμό χωρίς ΕΕΤΑ

Να πληρώσουν «χαράτσι» που τους χρέωσε παράνομα η ΔΕΗ και δεν οφείλουν, καλεί το υπουργείο Οικονομικών πάνω από 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων που έλαβαν το λογαριασμό ρεύματος μαζί με την α΄δόση του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων για το 2013.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών ομολογεί ότι έχουν εντοπιστεί 130.000 περιπτώσεις όπου στον λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος των κοινοχρήστων έχει υπολογισθεί και ΕΕΤΑ, ενώ αυτό απαγορεύεται από το νόμο! Με τουλάχιστον 8 διαμερίσματα κατά μέσο όρο, η υποχρέωση πληρωμής αγορά τουλάχιστον 1 εκατομμύρια νοικοκυριά. Και οι περιπτώσεις αυτές είναι όσες έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα.

Παρότι το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει «πως έχει ήδη δοθεί εντολή ώστε η τακτοποίηση των υποθέσεων να γίνει χωρίς ταλαιπωρία των πολιτών» η ταλαιπωρία θα είναι μεγάλη, αφού πάντα οι ίδιοι πληρώνουν τα λάθη του Κράτους, ενώ τιμωρούνται σκληρά για τα όποια δικά τους.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει πως:

-Η ΔΕΗ θα σταματήσει την αποστολή των λογαριασμών με ΕΕΤΑ στις περιπτώσεις αυτές.

-Για όσους έχουν λάβει ήδη λογαριασμό με ΕΕΤΑ θα γίνει αντιλογισμός (μείωση του ποσού) στον επόμενο λογαριασμό. Έτσι δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτε ανεξαρτήτως αν εξόφλησαν ή όχι το λογαριασμό τους.

Στην πράξη:

Το υπουργείο όμως δεν λέει στην ανακοίνωση ότι θα μπορούν να πληρώσουν οι υπόχρεοι μόνο την αξία ρεύματος, χωρίς το ΕΕΤΑ. Αντιθέτως ανακοινώνει ότι, αφού προφανώς πληρώσουν τώρα το λογαριασμό, η ΔΕΗ θα προβεί σε αντιλογισμό της χρέωσης στον επόμενο λογαριασμό μετά από δύο μήνες!

– Όσοι πλήρωσαν το χαράτσι με «καπέλο», θα γίνει αντιλογισμός σε δύο μήνες.

-Όσοι δεν τον έχουν πληρώσει, μπορούν να εξοφλήσουν τον λογαριασμό χωρίς το ΕΕΤΑ. Για αυτό όμως, κατά πάσα πιθανότατα, δεν θα μπορέσουν να τον πληρώσουν μέσω τραπέζης (πάγια εντολή, web banking κλπ) αφού η ταυτότητα πληρωμής αφορά στο συνολικό ποσό με ΕΕΤΑ και άρα δεν θα μπορεί να γίνεται δεκτή στη συναλλαγή.

Το υπ.Οικονομικών σημειώνει πως «το ζήτημα δημιουργήθηκε από την λανθασμένη αναγραφή της απαλλαγής στους λογαριασμούς της ΔΕΗ (λάθος πιστοποιητικό από τους Δήμους), αλλά το Υπουργείο Οικονομικών ενήργησε άμεσα ώστε να δώσει λύση που δεν δημιουργεί βάρος γραφειοκρατικό ή οικονομικό στους φορολογούμενους».protothema.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 8,Ιούλιος, 2013, 1:05 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr