Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή εξοπλίζεται με σύγχρονα συστήματα μέτρησης της ποιότητας του νερού η λίμνη της Καστοριάς.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής υπέγραψε την Τρίτη 9 Ιουλίου 2013, την ένταξη του έργου << Προμήθεια εξοπλισμού μέτρησης και τηλεμετάδοσης ποιοτικών και ποσοτικών παραμέτρων των υδάτων στη λίμνη Καστοριάς και τηλεμετρικό δίκτυο>> στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονία – Θράκη, προυπολογισμού 270.000 Ε.
Η αναβάθμιση της λίμνης »Ορεστιάδα» συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μας υπογράμμισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής αναφερόμενος στο έργο και πρόσθεσε<< Η λίμνη της Καστοριάς σήμα κατατεθέν, μία από τις ομορφότερες των Βαλκανίων είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ιστορία, τη φυσιογνωμία αλλά και την εξέλιξη της πόλης. Έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο φυσικού κάλους από το Υπουργείο Πολιτισμού και έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο,  Φύση 2000.  Βούληση μας να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο αυτά τα χαρακτηριστικά με έργα και δράσεις που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις εκείνες ώστε να διαφυλαχθεί και στο μέλλον ο ανεκτίμητος πλούτος της>>.
Αντικείμενο του έργου, αποτελεί η προμήθεια εξοπλισμού μέτρησης των ποιοτικών και ποσοτικών παραμέτρων των υδάτων της λίμνης Καστοριάς, στο πλαίσιο ανάσχεσης των ασκούμενων πιέσεων τόσο στον υδάτινο όγκο της, όσο και των επιφανειακών αλλά και υπογείων συστημάτων τροφοδοσίας της. Η λήψη όλων των πληροφοριών θα γίνεται με τηλεμετάδοση. Το σύστημα περιλαμβάνει συνολικά έξι σταθμούς, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία περιμετρικά της λίμνης, για τον έλεγχο της ποιότητας του νερού από τις αγροτικές δραστηριότητες αλλά και την αστική ρύπανση.Θα είναι πλήρως ενεργειακά αυτόνομο και θα τροφοδοτείται από φωτοβολταϊκά συστήματα. Επίσης θα υπάρξει προμήθεια ενός φορητού συστήματος χρήσιμο για περιοδικές μετρήσεις, σε διαφορετικά σημεία από τις θέσεις των τηλεμετρικών, για εκτίμηση εκτάκτων φαινομένων ενώ θα παρακολουθούνται φυσικοχημικοί παράμετροι όπως θερμοκρασία, ηλεκτρική αγωγιμότητα, θολερότητα και φωσφορικά ιόντα.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 9,Ιούλιος, 2013, 4:44 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr