Γνωρίστε τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΠΑΪΟΡΔΑΝΙΔΗ. ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

Γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1972. Γεωπόνος, απόφοιτος της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ., με κατεύθυνση τα Φυτά Μεγάλης Καλλιέργειας και την Οικολογία. ‘Εγγαμος με την Κυριακή  Φιλιππίδου από τον Τετράλοφο του Δήμου Ελλησπόντου. Έχουν δύο κοριτσάκια, τη Βάρβαρα  και τη Σοφία.


Στόχος μου στην πολιτική είναι η ουσία. Σκοπός μου είναι η εξασφάλιση ενός καλύτερου αύριο για τους συμπολίτες μου. Όλοι μαζί μπορούμε να εξασφαλίσουμε τις καταλληλότερες συνθήκες, ώστε να προχωρήσουμε σε μία ισχυρή Δυτική Μακεδονία, σε μία περιφέρεια που θα αποτελεί πρότυπο για την πατρίδα μας. Η ενασχόληση μου με την αγροτική παραγωγή, μου έχει δώσει τη δυνατότητα να γνωρίζω σε βάθος τα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων στη Δυτική Μακεδονία. Σε διάστημα λίγων ημερών θα έχουμε οργανωθεί πλήρως με ουσιαστικό πρόγραμμα, καθαρές προτάσεις και ένα στρατηγικό σχεδιασμό αντιμετώπισης προβλημάτων και ανάπτυξης της περιοχής. Σε πολλές των περιπτώσεων όχι μόνο θα πιέσουμε την κυβέρνηση να αποδεχθεί τις προτάσεις μας για την επίλυση των προβλημάτων, αλλά και αν χρειαστεί θα έρθουμε σε ρήξη για να επιβάλλουμε στην κεντρική εξουσία αυτά που δικαιωματικά πρέπει να γίνουν για την περιοχή.


Αναλυτικά

Πολιτικές – κοινωνικές δραστηριότητες

  • Μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ Δυτικής Μακεδονίας από το 2005 έως το 2008 και υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης την ίδια περίοδο.
  • Εξελέγη για δύο περιόδους στη Γενική Συνέλευση του Γεωτεχνικού επιμελητηρίου στον κλάδο των Γεωπόνων. Μέλος του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης.
  • Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στις Συνεταιριστικές Οργανώσεις Καπνού.
  • Νομαρχιακός Σύμβουλος από το 2006 και μέλος της 3ης Νομαρχιακής Επιτροπής.
  • Διετέλεσε Μέλος του Δ.Σ του Κέντρου Περιβάλλοντος της Ν.Α Κοζάνης . Μέλος του Μορφωτικού Συλλόγου Αλωνακίων.
  • Mέλος του Δ. Σ. του ΟΠΕΚΕΠΕ από το 2010.

Επαγγελματική Δραστηριότητα.

  • Γεωπόνος στον Αγροτικό Καπνικό Συνεταιρισμό Κοζάνης Σερβίων από το 2001 έως το 2006 και στον ΟΠΕΚΕΠΕ(2008).
  • Από το 1986 λειτουργεί με τον πατέρα του και τα δύο του αδέρφια το οικογενειακό κέντρο ΑΚΡΙΤΑΣ.
  • Είναι μέτοχος στην εταιρεία ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΗΣ ΒΟΪΟΥ ΑΒΕΕ, που εδρεύει στο Τσοτύλι Βοϊου Κοζάνης, με αντικείμενο δραστηριότητας την παραγωγή και επεξεργασία οσπρίων, παρέχοντας παράλληλα την γεωτεχνική υποστήριξη.

Δυναμική της υποψηφιότητας

Παρά την παραφιλολογία, εδώ και καιρό είχε έρθει η ωρίμανση μίας υποψηφιότητας, η οποία θα έδινε νέα πνοή στο πολιτικό τοπίο. Όμως η υπόθεση της περιφέρειας δεν είναι προσωπική. Όλοι μαζί, νέα και φρέσκα πρόσωπα, μαζί με έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη, πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε μία νέα πολιτική πραγματικότητα, να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να εργαστούμε για ένα καλύτερο και ομορφότερο μέλλον. Έχουμε όλοι μας τη δυνατότητα να πετύχουμε μια νέα πορεία για τη Δυτική Μακεδονία. Αρκεί να δώσουμε έμφαση σ΄αυτά που μέχρι τώρα ήταν παραμελημένα.

Οφείλουμε να βάλουμε τις βάσεις για δραστική μείωση της ανεργίας στην περιοχή. Έχουμε τη δυνατότητα με σύστημα και ορθολογικό σχεδιασμό να μειώσουμε την ανεργία και να ενισχύσουμε την αγορά. Μπορούμε να δώσουμε στα νέα παιδιά τη δυνατότητα να αναπτύξουν την δραστηριότητα τους με ένα κράτος σύμμαχο και όχι δυνάστη. Έχουμε τη τεχνοτροπία, την εμπειρία και τη δύναμη να δώσουμε στις επιχειρήσεις το κατάλληλο περιβάλλον, ώστε να ορθοποδήσουν και να είναι ανταγωνιστικές απέναντι στις εκτός Δυτικής Μακεδονίας.


Ανάπτυξη του τουρισμού

Μπορούμε να δώσουμε ισχυρά χαρακτηριστικά στον τουρισμό μας, ώστε η Δυτική Μακεδονία να αποτελέσει τον ισχυρότερο πόλο της χώρας και σημείο αναφοράς χειμερινού Τουρισμού. Υπάρχει στους σχεδιασμούς μας ολοκληρωμένο πρόγραμμα αξιοποίησης των μαγευτικών Παραλίμνιων περιοχών του τριγώνου Καστοριάς, Πολυφύτου και Βεγορίτιδας, της αξιοποίησης του ποταμού Αλιάκμονα και της ανεκτίμητης σε αξία φυσικής ομορφιάς, σε συνδυασμό με τους Αρχαιολογικούς χώρους Αιανής, δηλαδή τα αρχαία της Αιανής και το Μουσείο, της Βυζαντινής κληρονομιάς της Καστοριάς, του φυσικού πλούτου των Γρεβενών, του πολιτιστικού κύρους της Σιάτιστας, των Μοναστηριών της περιοχής, και όλα αυτά σε συσχετισμό με τον χειμερινό τουρισμό Βασιλίτσας και Βιτσίου, που διαθέτουν εξαιρετικά χιονοδρομικά κέντρα.

Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να γίνει το πιο ελκυστικό τουριστικό κέντρο για όλους και μπορούμε με στοχευμένες κινήσεις να το πετύχουμε. Συνδυάζοντας όλα τα πλεονεκτήματα της περιοχής και έχοντας ουσιαστικό σχεδιασμό μπορούμε να πετύχουμε την άμεση αύξηση των θέσεων εργασίας, αύξηση της εισροής χρήματος, ενίσχυση των επιχειρήσεων και της τοπικής οικονομίας. Γι’ αυτό το λόγο έχουμε πρόθεση να αναπτύξουμε όλους τους τόπους που μπορούν να προσελκύσουν τουρίστες, να δώσουμε κίνητρα για την αύξηση των επενδύσεων και να κάνουμε τους απανταχού Έλληνες και ξένους να επιδιώξουν την επίσκεψη τους στη Δυτική Μακεδονία, γιατί δεν θα είναι μόνο ένας προορισμός με ενδιαφέρον αλλά και οικονομικότερος από όλους τους άλλους.


Υποδομές και μεταφορές

Πρόθεση μας είναι να αλλάξουμε το τοπίο των υποδομών στη Δυτική Μακεδονία και να δημιουργήσουμε μία περιοχή πρότυπο που θα θυμίζει Ευρώπη. Η Εγνατία Οδός ολοκληρώθηκε όμως χρειαζόμαστε και άλλους άξονες οι οποίοι θα κάνουν την πρόσβαση εύκολη σε κάθε γωνιά της Δυτικής Μακεδονίας. Μέλημα μας είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου που θα συνδέει κάθε περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας με την Θεσσαλονίκη, την Λάρισα και την Αθήνα, τα Γιάννενα και την Ηγουμενίτσα, και τα Σκόπια. Χρειάζεται όμως αναβάθμιση και του τοπικού δικτύου.

Οφείλουμε να ολοκληρώσουμε το δρόμο Κοζάνης Ρυμνίου, να αναβαθμίσουμε το οδικό δίκτυο της Φλώρινας, να εκσυγχρονίσουμε το δρόμο Καστοριάς Φλώρινας, να αναβαθμίσουμε το οδικό δίκτυο των Γρεβενών που είναι παραμελημένο. Με ισχυρές τεχνικές υπηρεσίες και με ουσιαστική βούληση μπορούμε να προχωρήσουμε στις τομές που έχει ο τόπος ανάγκη. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και του συμφέροντος των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας. Χρειάζεται πολιτική βούληση, τόλμη και νοικοκύρεμα των Οικονομικών της περιφέρειας.


Ενέργεια και Τοπικός Πόρος

Η ατμομηχανή ανάπτυξης και βιωσιμότητας της χώρας, η ΔΕΗ θα πρέπει να αποδώσει στην περιοχή αυτά που της αξίζουν. Η ΔΕΗ οφείλει να ανταποδίδει στην περιοχή πολλά περισσότερα απ’ ότι έκανε μέχρι σήμερα. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη με τα σημερινά δεδομένα η αύξηση της ανταπόδοσης. Επίσης, η ΔΕΗ οφείλει να είναι συνεπής ως προς την προστασία και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος.

Έχουμε στους άμεσους σχεδιασμούς μας την επίτευξη ειδικής συμφωνίας που θα επιβάλλει στη ΔΕΗ να είναι συνεπής με αυτά που επιβάλλει η νομοθεσία, η Ευρωπαϊκή επιτροπή αλλά και το συμφέρον της περιοχής. Η περιοχή θα αξιοποιήσει με σύνεση και αποτελεσματικότητα την ανταπόδοση της δραστηριότητας της ΔΕΗ. Για πρώτη φορά η περιοχή θα εξασφαλίσει αυτά που της αξίζουν.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Σεπτέμβριος, 2010, 7:13 μμ. στις Κατηγορίες ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ & Περιφερειακές ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr