«Δεν κατέρρευσε το TAXISnet» διαβεβαιώνει το υπουργείο Οικονομικών

«Δεν παρατηρείται καμία υπερφόρτωση των συστημάτων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ούτε τεχνικά προβλήματα στην υποβολή των δηλώσεων, πόσο μάλλον «κατάρρευση» του συστήματος» ανέφερε, σε ανακοίνωσή του την Τρίτη, το υπουργείο Οικονομικών απαντώντας σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για προβλήματα στην υποβολή δηλώσεων, μέσω του TAXISnet.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, από τις 25 Ιουνίου μέχρι και χθες, Δευτέρα, οι ημερήσιες υποβολές φορολογικών δηλώσεων κυμαίνονται μεταξύ των 65.000 και 75.000 Ε1 τις εργάσιμες ημέρες και 35.000 με 40.000 τα Σαββατοκύριακα, περίπου στο μισό της δυναμικότητας και της αντοχής του συστήματος, το οποίο μπορεί να ξεπεράσει τις 150.000 υποβολές ημερησίως.

H ΓΓΠΣ διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ενώ σε ότι αφορά τη μεταφόρτωση των στοιχείων των τόκων όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση ολοκληρώνεται μέχρι αύριο, παρά το ότι μέχρι και προχθές συνέχιζαν να φτάνουν από τις τράπεζες αρχεία με διορθώσεις και επικαιροποιήσεις στοιχείων. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα δεν τηρήθηκε ο προκαθορισμένος τύπος υποβολής των στοιχείων με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση στις μεταφορτώσεις.

Σημειώνεται ότι, από την ερχόμενη Δευτέρα αρχίζουν να τρέχουν οι καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των φορολογούμενων. Οι καταληκτικές ημερομηνίες είναι οι ακόλουθες: 22η Ιουλίου όταν το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του φορολογούμενου είναι το 1 και το 2, η 29η Ιουλίου για το 2 και το 4, η 5η Αυγούστου για το 5 και το 6, η 12η Αυγούστου για το 7 και το 8, η 26η Αυγούστου για το 9 και η 30η Αυγούστου για το 0.

Πάντως, σύλλογοι των λογιστών και φοροτεχνικών ζητούν παράταση των προθεσμιών.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 16,Ιούλιος, 2013, 5:39 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “«Δεν κατέρρευσε το TAXISnet» διαβεβαιώνει το υπουργείο Οικονομικών”

 1. […] «Δεν παρατηρείται καμία υπερφόρτωση των συστημάτων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ούτε τεχνικά προβλήματα στην υποβολή των δηλώσεων, πόσο μάλλον «κατάρρευση» του συστήματος» ανέφερε, σε ανακοίνωσή του την Τρίτη, το υπουργείο Οικονομικών απαντώντας σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για προβλήματα στην υποβολή δηλώσεων, μέσω του TAXISnet. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, από τις 25 Ιουνίου […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr