Ρυθμίσεις δανείων μόνο σε όσους δεν χρωστούν σε Εφορία, Ταμεία

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις ρυθμίσεις των ενυπόθηκων δανείων των νοικοκυριών, καθώς το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ήδη έτοιμη της υπουργική απόφαση που ορίζει όλα τα δικαιολογητικά που θα πρέπει οι δανειολήπτες να προσκομίζουν στις τράπεζες για την υπαγωγή τους στις ρυθμίσεις.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως τις επόμενες ημέρες, τα αναγκαία πιστοποιητικά είναι μεταξύ άλλων φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα καθώς και αποδεικτικά για τη συνολική περιουσιακή κατάσταση του δανειολήπτη. Δηλαδή ρύθμιση του δανείου τους θα δικαιούνται μόνο όσοι δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία.
Συγκεκριμένα, οι τράπεζες θα ζητούν:
– Αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα και αντίγραφα αιτήσεων που έχουν υποβληθεί προς άλλους πιστωτές υπογεγραμμένα από τον καθένα εξ αυτών.
– Φωτοτυπία ταυτότητας.
– Βεβαίωση αποδοχών στις περιπτώσεις μισθωτών και συνταξιούχων – Βεβαίωση αμοιβών (για όσους θεωρείται ότι έχουν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες) ή αντίγραφα φύλλων παροχής υπηρεσιών με αύξουσα αρίθμηση που να αποδεικνύουν την παροχή υπηρεσιών.
– Αντίγραφα εκκαθαριστικών οικονομικών ετών από το 2010 έως και το τελευταίο οικονομικό έτος πριν από την υποβολή της αίτησης για ρύθμιση του δανείου.
– Αντίγραφα υποβληθέντων εντύπων Ε1, Ε2 και Ε3 για τα οικονομικά έτη από το 2010 έως και το τελευταίο οικονομικό έτος πριν από την υποβολή της αίτησης.
– Αντίγραφο του εντύπου Ε9 του έτους 2009 και τυχόν μεταβολές του.
– Αντίγραφα τίτλων ιδιοκτησίας ακινήτων και συγκεκριμένα για ακίνητα που περιήλθαν στην κυριότητά του δανειολήπτη
– Φορολογική ενημερότητα πρωτότυπη και σε ισχύ.
– Ασφαλιστική ενημερότητα πρωτότυπη και σε ισχύ για υπαγόμενους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι θεωρείται ότι έχουν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες.
– Υπεύθυνη δήλωση για το ύψος των καταθέσεων με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής από δημόσια Αρχή.
– Βεβαίωση ανεργίας που να έχει εκδοθεί από τον ΟΑΕΔ έως και 30 ημέρες πριν από την υποβολή της αίτησης ή αντίγραφο της επικαιροποιημένης κάρτας ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
– Πιστοποιητικό αναπηρίας πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας επιτροπής από οποιαδήποτε δημόσια Αρχή (Νομαρχιακές Υγειονομικές Επιτροπές, Υγειονομικές Επιτροπές Ασφαλιστικών Ταμείων, ΚΕΠΑ, ΑΣΥΕ) ή επικυρωμένο αντίγραφο αυτού από την εκδούσα Αρχή, σε ισχύ.
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 18,Ιούλιος, 2013, 11:56 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Ρυθμίσεις δανείων μόνο σε όσους δεν χρωστούν σε Εφορία, Ταμεία”

 1. […] Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις ρυθμίσεις των ενυπόθηκων δανείων των νοικοκυριών, καθώς το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ήδη έτοιμη της υπουργική απόφαση που ορίζει όλα τα δικαιολογητικά που θα πρέπει οι δανειολήπτες να προσκομίζουν στις τράπεζες για την υπαγωγή τους στις ρυθμίσεις. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί στο Φύλλο της […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr