Διαθεσιμότητα: Εκκίνηση με εκπαιδευτικούς και σχολικούς φύλακες

Με τους 2.000 εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα επαγγελματικά λύκεια και τις σχολές,  ξεκινά τη Δευτέρα η εφαρμογή του πρώτου κύματος διαθεσιμότητας 12.500 υπαλλήλων  για το 2013. Θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες 2.234 σχολικοί φύλακες και 50 οδηγοί- τεχνικοί του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, των οποίων επίσης οι ειδικότητες καταργήθηκαν με το πολυνομοσχέδιο.

Με βάση τη συμφωνία με την τρόικα ακολουθούν το Σεπτέμβριο 700 εκπαιδευτικοί, 3.496 δημοτικοί αστυνομικοί, 1.250 υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας, 1.000 υπάλληλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, 1.500 υπάλληλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και 550 υπάλληλοι άλλων υπουργείων.

Και 8.000 μετατάξεις εκπαιδευτικών

Παράλληλα το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν μετατάξεις περίπου 8.000 εκπαιδευτικών με βάση νέα κριτήρια, αρχής γενομένης από 4.933 καθηγητές θα μεταταχθούν υποχρεωτικά από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής, γαλλικής φιλολογίας, θεατρικών σπουδών, μουσικής και καλλιτεχνικών)

Ακόμη 2.500 εκπαιδευτικοί θα μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις της κεντρικής υπηρεσίας, σε περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης αλλά και σε θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία αναβαθμίζονται.

Η τελική λίστα με τα ονόματα αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι τις 10 Αυγούστου και μόλις γίνει γνωστός ο αριθμός των υποχρεωτικών μετατάξεων και των αναγκών που υπάρχουν σε όλη τη χώρα θα συνταχθεί αξιολογικός πίνακας κατάταξης .

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από την ΟΛΜΕ

Για το λόγο αυτό η ΟΛΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 το μεσημέρι στα γραφεία της στο Σύνταγμα, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις της χώρας από τις τοπικές ΕΛΜΕ.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 22,Ιούλιος, 2013, 8:04 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr