Θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα… ( Διαμαντόπουλος-Αντωνίου)

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Διαμαντόπουλος εκστομεί από το βήμα της βουλής την φράση που συνήθιζε να λέει ο Άρης Βελουχιώτης στους συντρόφους του όταν αναλάμβαναν επιχειρήσεις με υψηλό ρίσκο: «Ραντεβού στα γουναράδικα».

Η  φράση αποδίδεται μεταφορικά στην «ευχή» που ανταλλάσσουν οι αλεπούδες όταν βγαίνουν για κυνήγι και η έννοια της έγκειται πως αν κάτι πάει στραβά θα βρεθούν να τα πουν γδαρμένες στον πάγκο του γουναρά…

Ο βουλευτής την εκστόμισε σαν απειλή προς τους αντιπάλους καθώς η νέα γενιά της αριστεράς σε αντιδιαστολή με τις παλιότερες νιώθει «αλλεργία» για τη μελέτη και την ακριβολογία, σε αντιδιαστολή  με τις πομπώδεις εκφράσεις που αποπνέουν φανατισμό.

Εξάλλου πάντα ο φανατισμός αποτελούσε τον «φερετζέ» την άγνοιας…

Στο καπάκι το λόγο λαμβάνει η βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας κα Αντωνίου  από το βήμα της Βουλής και επίσης παρεμβαίνει και καλεί το ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει ήσυχους τους γουναράδες, οι οποίοι αφθονούν στην εκλογική της περιφέρειας, καθώς πλήττονται από την κρίση.

Προφανώς τη φράση του βουλευτού της αριστεράς, «ραντεβού στα γουναράδικα», την αντελήφθη ως κάποιο σύνθημα για διαμαρτυρία έξω από τις επιχειρήσεις της περιφέρειάς της. Όπερ, ό,τι του φανεί του Λολοστεφανή…

Αν οι βουλευτές της αριστεράς έχουν πρόβλημα με την ιστορία, οι της δεξιάς φαίνεται να έχουν πρόβλημα γενικώς… Αμφότεροι είναι τέκνα μιας εποχής «ευκολίας» η οποία άνθησε την περίοδο της ευημερίας με δανεικά και της πολιτικής και πολιτισμικής σύγχυσης που αυτή δημιούργησε.

Χαρακτηριστικό δείγμα της σύγχυσης αυτής της εποχής είναι πως ο ίδιος ο βουλευτής της αριστεράς, που είναι και υπάλληλος του ευρύτερου δημόσιου τομέα,  είχε χαρακτηρίσει παλιότερα τον εαυτό του ως αντιεξουσιαστή. Δηλαδή,  πολιτικό πρόσωπο που κινείται εναντίον της εξουσίας.

Αν το κράτος και το κοινοβούλιο αποτελούν το σκληρό πυρήνα της εξουσίας πως κάποιος μπορεί ταυτόχρονα να βιοπορίζεται και να μετέχει σε αμφότερα και να δηλώνει και αντιεξουσιαστής, μόνο αυτός και η συγκεχυμένη εποχή που διανύουμε μπορεί να το γνωρίζει…

Το  επίπεδο πολιτικής και πνευματικής συνείδησης των δυο παραπάνω προσώπων δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά τον κανόνα του μέσου όρου του ελληνικού κοινοβουλίου και κατά συνέπεια δεν πρέπει να εκπλησσόμεθα γιατί έχουμε φτάσει εδώ που φτάσαμε και θα είναι θαύμα αν αποφύγουμε τα χειρότερα.

Άλλο χαρακτηριστικό δείγμα  επιπέδου πολιτικής όσμωσης της εποχής μας είναι η πρόταση αρχηγού κόμματος του ελληνικού κοινοβουλίου, να εκδώσουμε ομόλογα με ρήτρα το κατοχικό δάνειο για να καλύψουμε τις ανάγκες δανειοδότησης του δημοσίου έκτος τρόικα.

Κάποιος δηλαδή θα βρεθεί να δανείσει τη χώρα μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες δισ. ευρώ  με σκοπό να τα διεκδικήσει ο ίδιος  με κέρδος από το γερμανικό δημόσιο, έναντι κάποιου κατοχικού δανείου η υπόσταση και το ύψος του οποίου είναι θέμα πολύπλοκο όπου εμπλέκονται διεθνή δικαστήρια και κυρίως η πολιτική ισχύς της χώρας, σε συνδυασμό με διεθνείς πολιτικούς συσχετισμούς.

Τουτέστιν, σενάρια για Μίκυ Μάους…

Όποιος γνωρίζει στοιχειωδώς οικονομικά αντιλαμβάνεται πως κάποιος που διαχειρίζεται ξένα κεφάλαια και λογοδοτεί γι΄αυτά θα γελούσε στην πρόταση να αναλάβει ένα τέτοιο ρίσκο.

Όποιος καταλαβαίνει στοιχειωδώς πολιτικά αντιλαμβάνεται πως μόνο αν ήθελαν να εξοντώσουν τη Γερμανία οι λοιπές διεθνείς σημαντικές δυνάμεις, θα υποστήριζαν μια τέτοια εκδοχή.  Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει όμως καθώς όλες οι μεγάλες οικονομίες και  χώρες έκτος από ανταγωνίστριες είναι και στενά αλληλεξαρτώμενες οικονομικά και πολιτικά. Βυθίζοντας ένα κρίκο της διεθνούς αλυσίδας θα βύθιζαν και τον εαυτό τους.

Δυστυχώς η χώρα βρίσκεται χωρίς πολιτική ηγεσία εν μέσω της μεγαλύτερης μεταπολεμικής θύελλας.

Η μοναδική συγκροτημένη πολιτική και κοινωνική δύναμη  της χώρας είναι η πολιτική πελατεία ενός χρεοκοπημένου συστήματος η οποία προσπαθεί να διασώσει μερικά αδίκως κεκτημένα σε βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας.

Αποτελεί ευτύχημα πως με αυτούς τους πολιτικούς έχουμε αποφύγει τα χειρότερα. Το σταθερό διεθνές περιβάλλον βοηθάει σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Οι εμφυλιοπολεμικές κραυγές εντός του κοινοβουλίου με την λεκτική αντιπαράθεση των δυο άκρων είναι ανησυχητική. Ακόμη περισσότερο ανησυχητικό είναι το ό,τι μιλάνε για εμφύλιο γενιές που δεν έχουν ζήσει πόλεμο. Άρα, γενιές που θα μπορούσαν εύκολα να ανοίξουν την πόρτα του φρενοκομείου.

Η λύση του ελληνικού προβλήματος βρίσκεται στην παραγωγική ανασύνταξη της χώρας, η οποία για να γίνει όμως χρειάζεται να σπάσουν πολλά αυγά.  Η λύση θα φανεί στο ορίζοντα όταν οι Έλληνες αρχίσουν να διαλέγουν εκπροσώπους στο κοινοβούλιο που θα τους υπόσχονται πόνο και κόπο όχι τυχάρπαστους  που τάζουν λαγούς με πετραχήλια…

2) Δημόσια πρωτοβάθμια υγεία…

Έχουμε τόσους γιατρούς, επιστήμονες, καθηγητές με γνώση των ευρωπαϊκών πραγμάτων. Πόσο δύσκολο θα ήταν δηλαδή να μελετήσουμε ένα επιτυχημένο μοντέλο δημόσιας πρωτοβάθμιας υγείας από διάφορες σοβαρές χώρες της Ε.Ε. και να το εφαρμόσουμε επιτέλους και στην Ελλάδα;
3) Ελλάδα 2013 που προσπαθεί να σωθεί από τη χρεοκοπία…

Παρουσιάστηκε ο δήμαρχος και μου είπε ‘ευγενικά’ ότι είμαστε ανεπιθύμητοι στο νησί και ότι πρέπει να φύγω άμεσα.
Με τον όχλο να φωνάζει και να συνεχίζει τις ύβρεις, μια ομάδα διαδηλωτών με ακολούθησε έως το λιμάνι, δηλαδή διασχίζοντας ολόκληρο το Λιμένα, με διαδικασία που θύμιζε διαπόμπευση και σε παρατήρησή μου γιατί συμβαίνει αυτό αφού φεύγω, μου είπαν για να είμαστε σίγουροι.
Του ΚΩΣΤΑ ΣΤΟΥΜΠΑ…

Πηγή:www.capital.gr . ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ.ΕΔΩ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 22,Ιούλιος, 2013, 3:25 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

2 Σχόλια για “Θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα… ( Διαμαντόπουλος-Αντωνίου)”

 1. taz

  Το να γεμίζουν ο κυβερνητικές παρατάξεις με σούργελα δικαιολογείται ελλείψη καθαρών μητρώων και του προσωρινού της κατάστασης .
  Οι αντιπολιτευτικές όμως, τι δικαιολογία έχουν και μάζεψαν όλα αυτά τα αστροπελέκια? Ή πάντα έτσι ήταν και δεν το είχε προσέξει κανείς?

  Το ζήτημα είναι τι κάνουμε εμείς, που δεν έχει μείνει ένας συγκροτημένος άνθρωπος να τον ψηφίσουμε την άλλη φορά.
  Αυτές θα είναι οι επιλογές μας δηλαδή?
  Μάρω ή Βαγγελάκης?
  Άδωνις ή αυγά?

  Χέσε μέσα.

 2. […] Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Διαμαντόπουλος εκστομεί από το βήμα της βουλής την φράση που συνήθιζε να λέει ο Άρης Βελουχιώτης στους συντρόφους του όταν αναλάμβαναν επιχειρήσεις με υψηλό ρίσκο: «Ραντεβού στα γουναράδικα». Η  φράση αποδίδεται μεταφορικά στην «ευχή» που ανταλλάσσουν οι αλεπούδες όταν βγαίνουν για κυνήγι και η έννοια της έγκειται πως αν κάτι […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr