ΣτΕ: Προσφυγές για τη συγχώνευση των ΤΕΙ Πάτρας και Μεσολογγίου

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ο Δήμος Μεσολογγίου και ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου.
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν ο Δήμος Μεσολογγίου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου, καθώς και ιδιώτες (καθηγητές και φοιτητές), ζητώντας να ακυρωθεί ως παράνομο και αντισυνταγματικό το Προεδρικό Διάταγμα 94/2013, βάσει του οποίου προβλέπεται η συγχώνευση των ΤΕΙ Πατρών και Μεσολογγίου, σε ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.
Πρόκειται για ένα από τα Προεδρικά Διατάγματα του σχεδίου «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας, για την αναδιοργάνωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι προσφεύγοντες ισχυρίζονται, ότι κατά την κατάρτιση του σχεδίου συγχώνευσης δεν ελήφθησαν υπόψη τα προβλεπόμενα στο νόμο ορθολογικά και χωροταξικά κριτήρια, καθώς επίσης και ότι στο διάταγμα, δε γίνεται αναφορά στο ακριβές κόστος της συγχώνευσης, όπως ορίζει ο νόμος. Τέλος, οι προσφεύγοντες επικαλούνται παραβίαση του αρ.16 του Συντάγματος και της αρχής του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημίων, καθώς δεν προβλέπεται αντιπροσωπευτική διοικούσα επιτροπή, κατά την μεταβατική περίοδο λειτουργίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 23,Ιούλιος, 2013, 10:31 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “ΣτΕ: Προσφυγές για τη συγχώνευση των ΤΕΙ Πάτρας και Μεσολογγίου”

 1. […] Στο ΣτΕ προσέφυγαν ο Δήμος Μεσολογγίου και ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου. Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν ο Δήμος Μεσολογγίου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου, καθώς και ιδιώτες (καθηγητές και φοιτητές), ζητώντας να ακυρωθεί ως παράνομο και αντισυνταγματικό το Προεδρικό Διάταγμα 94/2013, βάσει του οποίου προβλέπεται η συγχώνευση των ΤΕΙ Πατρών και Μεσολογγίου, σε ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr