Σχέδια κατασκευής απίστευτου φωτοβολταϊκού πάρκου από την ΔΕΗ,στην Κοζάνη

Φιλόδοξο σχέδιο από την ΔΕΗ για την κατασκευή του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου παγκοσμίως, στην Κοζάνη, με το κόστος να αγγίζει τα 600 εκατ. ευρώ, σε συνεργασία με αμερικανική εταιρεία που έχει εξειδίκευση στο συγκεκριμένο αντικείμενο.


Η έκταση που θα φιλοξενήσει αυτό το τεράστιο project ξεκινάει από τα 5.000 και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 8.000 στρέμματα, κάτι που εξαρτάται από του πόσα από τα πολλές χιλιάδες ανεκμετάλλευτα στρέμματα των πρώην λιγνιτωρυχείων της Κοζάνης θα διαθέσει η ΔΕΗ. Στο κοινοπρακτικό σχήμα η ΔΕΗ θα συμμετάσχει, σύμφωνα με πληροφορίες, με 51% ενώ ο ξένος εταίρος θα έχει το υπόλοιπο49% (οι πληροφορίες μιλούν για την αμερικανική ΑΕS που δραστηριοποιείται σε πάνω από 30 χώρες παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες).

Η έκτασης της κατασκευής θα καθορίσει και την ισχύ του πάρκου που μπορεί να ξεκινήσει από τα 200 αλλά να φτάσει και τα 300 ΜW. Ο προϋπολογισμός θα κινηθεί και αυτός αναλόγως της διαθέσιμης έκτασης με αφετηρία τα 600 και δυνατότητα να φτάσει και τα800 εκατ. ευρώ ή και ακόμη υψηλότερα.

Για να αντιληφθεί κανείς τι σημαίνει το project αυτό, το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στον πλανήτη μας έχει ισχύ 60 ΜW και βρίσκεται στην περιοχή La Μancha της Καστίλλης στηνΙσπανία. Όσο γι αυτό που δρομολογεί στη Μεγαλόπολη η ΔΕΗ, ισχύος 50 ΜW, όταν θα ολοκληρωθεί θα είναι το 5ο σε μέγεθος παγκοσμίως.

http://www.clevernews.gr/

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 18,Σεπτέμβριος, 2010, 5:05 πμ. στις Κατηγορίες ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr