ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΚΟΖΑΝΗ, 23-07-2013Σε συνέχεια της ψήφισης του πρόσφατου Νόμου «Φορολογία Εισοδήματος επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν.4046/2012, του Ν.4093/2012 και του Ν.4127/2013 και άλλες διατάξεις», το ΔΣ της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας συνεδρίασε προκειμένου να καθορίσει τη στάση της.

Διαπιστώνουμε ότι η ψήφιση τελικά του συγκεκριμένου πολυνομοσχεδίου παρά την γενική κατακραυγή στη χώρα μας, αποτελεί απόφαση που απαξιώνει το θεσμό και προσβάλλει τους λειτουργούς της, που είναι οι εκλεγμένοι από τις τοπικές κοινωνίες αιρετοί.

Εκτιμούμε ότι με το «Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ» κατακρεουργείται στην πράξη ο συνταγματικά θεμέλιος λίθος λειτουργίας της αυτοδιοίκησης που είναι η οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια του θεσμού. Ουσιαστικά καλούμαστε πλέον να λειτουργούμε υπό επιτροπεία και αυτό είναι κάτι που ξεπερνά τα εσκαμμένα και δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση αποδεκτό. Αρνούμαστε οι αιρετοί να είμαστε ουσιαστικά «υπάλληλοι» ενός υπαλλήλου του Υπουργείου. Επί πλέον αυξάνεται δραματικά η γραφειοκρατία σε σημείο να καθίσταται αδύνατη η περαιτέρω λειτουργία μας τη στιγμή μάλιστα που το χρέος της ΤΑ αντιπροσώπευε μόλις το 0,9% του συνολικού χρέους της χώρας. Για το λόγο αυτό απαιτούμε την άμεση κατάργηση των άρθρων 76 έως 81.

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις καλούμε το ίδιο το κράτος να ασκήσει τις αρμοδιότητες της ΤΑ και ας αποδείξει ότι μπορεί να τις ασκήσει με επάρκεια. Επιτέλους αν δεν μας έχουν εμπιστοσύνη ας αποφασίσει το κεντρικό κράτος ότι θέλει να καταργήσει την αυτοδιοίκηση.

Οι αρχές της επικουρικότητας και της εγγύτητας, βασικά θεμέλια του ευρωπαϊκού κεκτημένου, περιφρονούνται βάναυσα με αυτές τις αποφάσεις. Για το λόγο αυτό αποφασίζουμε να συμπαραταχθούμε ενεργά στις συλλογικές προσπάθειες που γίνονται για προσφυγή περί της αντισυνταγματικότητας του σχετικού νόμου.

Δηλώνουμε σύμφωνοι με το μέτρο της κινητικότητας των εργαζομένων και επιθυμούμε διαδικασίες ουσιαστικής και αδιάβλητης αξιολόγησης. Δεν μπορεί όμως να γίνεται ανεκτή η αιφνιδιαστική και ισοπεδωτική λογική κατάργησης συλλήβδην της δημοτικής αστυνομίας, των σχολικών φυλάκων δημιουργώντας πλήθος προβλημάτων στην εύρυθμη λειτουργία των δήμων και στην καθημερινότητα του πολίτη.

Εκτιμούμε ότι εάν όλο αυτό το αδιέξοδο πλέγμα των αποφάσεων ενάντια στους εργαζόμενους και την αυτοδιοίκηση δεν αναθεωρηθεί θεωρούμε επιβεβλημένη σε πρώτη φάση την ομαδική παραίτηση όλων των συλλογικών συνδικαλιστικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης της χώρας.

Αποφασίζουμε να αποστείλουμε τις θέσεις της ΠΕΔ στην ΚΕΔΕ ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης του ΔΣ και στη συνέχεια να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στον Πρωθυπουργό, στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και στους αρμόδιους υπουργούς, ελπίζοντας ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα επικρατήσει η λογική και η σύνεση.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 23,Ιούλιος, 2013, 5:27 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ”

 1. […] ΚΟΖΑΝΗ, 23-07-2013 – Σε συνέχεια της ψήφισης του πρόσφατου Νόμου «Φορολογία Εισοδήματος επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν.4046/2012, του Ν.4093/2012 και του Ν.4127/2013 και άλλες διατάξεις», το ΔΣ της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας συνεδρίασε προκειμένου να καθορίσει τη στάση της. Διαπιστώνουμε ότι η ψήφιση τελικά του συγκεκριμένου πολυνομοσχεδίου παρά την γενική κατακραυγή στη χώρα μας, αποτελεί απόφαση […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr