Γλιτώστε έως και το 50%: Κουρεύουν τα πρόστιμα για φοροδιαφυγή

Τη μείωση των προστίμων έως και κατά το ήμισυ για φορολογικές παραβάσεις προβλέπει ο νέος Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών, που κατατέθηκε χθες προς ψήφιση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Μάλιστα, στον Κώδικα προβλέπεται ότι τα μειωμένα πρόστιμα έχουν και αναδρομική ισχύ και θα εφαρμοστούν σε όσους έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις στο παρελθόν.

Έτσι, όσοι έχουν εντοπιστεί με εικονικά τιμολόγια μεγάλης αξίας ή δεν έχουν εκδώσει αποδείξεις, μπορούν, εφόσον οι υποθέσεις τους δεν έχουν περαιωθεί ακόμη με διοικητικό συμβιβασμό ή δεν έχουν τελεσιδικήσει ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων, να γλιτώσουν πρόστιμα έως και 50% αυτών που τους έχουν καταλογιστεί.

Με τον εξορθολιγισμό των προστίμων, το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει να αυξήσει την εισπραξιμότητα τους, αφού έχει διαπιστωθεί ότι εισπράττεται ποσοστό μικρότερο του 5% των προστίμων, ακόμη και αν υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις.

Παράλληλα, καθιερώνονται αυστηρά μέτρα για την είσπραξη τους, με δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων, κατασχέσεις κινητών αξιών, ακινήτων καθώς και πλειστηριασμούς εξπρές.

Πηγή: Καθημερινή

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 24,Ιούλιος, 2013, 11:07 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Γλιτώστε έως και το 50%: Κουρεύουν τα πρόστιμα για φοροδιαφυγή”

 1. […] Τη μείωση των προστίμων έως και κατά το ήμισυ για φορολογικές παραβάσεις προβλέπει ο νέος Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών, που κατατέθηκε χθες προς ψήφιση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Μάλιστα, στον Κώδικα προβλέπεται ότι τα μειωμένα πρόστιμα έχουν και αναδρομική ισχύ και θα εφαρμοστούν σε όσους έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις στο παρελθόν. Έτσι, […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr