Η λίστα της διαθεσιμότητας από τα υπουργεία -Εχουν βρεθεί ήδη 2.700 υπάλληλοι

Με ταχύτατους ρυθμούς καταρτίζονται οι νέες λίστες των υπαλλήλων του Δημοσίου, οι οποίοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας από τον Σεπτέμβριο μετά τα «γκάζια» του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στους υπουργούς του στη χθεσινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου για να επισπεύσουν τις διαδικασίες. Μάλιστα ο κ.Σαμαράς έδωσε διορία να του παραδώσουν τις λίστες στις 23 Σεπτεμβρίου.

Οπως αναφέρει και το Εθνος από τα υπουργείων η κυβέρνηση προβλέπει πως θα προκύψει ο αριθμός των περίπου 5.000 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι τον Σεπτέμβριο, έτσι ώστε να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 12.500 υπαλλήλων που προβλέπεται για το πρώτο κύμα της διαθεσιμότητας.

«Τρέχουν» οι υπουργοί να ετοιμάσουν τα οργανογράμματα

Στην ολοκλήρωση των οργανογραμμάτων, αλλά και τα σχέδια στελέχωσης κεντρικών υπηρεσιών καθώς και εποπτευόμενων οργανισμών μέχρι τον Αύγουστο αφοσιώνονται οι υπουργοί προκειμένου να καταγραφούν οι περίπου 5.000 υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και να προλάβουν τη διορία που τους έδωσε ο πρωθυπουργός.

Από ποια υπουργεία θα προέλθουν οι υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητας

Τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας θα είναι αυτά που θα δώσουν τους περισσότερους υπαλλήλους. Ηδη στο Υγείας υπάρχει σχέδιο για την κινητικότητα 1.342 υπαλλήλων νοσοκομείων, οι οποίοι θα μετακινηθούν σε άλλες μονάδες. Από την άλλη πλευρά από το υπουργείο Παιδείας έχει δοθεί εντολή ώστε να ξεκινήσει η αξιολόγηση δομών στα μεγάλα πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας όπου υπηρετούν 10.200 διοικητικοί υπάλληλοι. Από αυτούς 900-1.500 θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Η λίστα της διαθεσιμότητας από τα υπουργεία

Υγείας 1.342

Παιδείας 900

Άμυνας 600

Προστασίας Πολίτη 700

Ανάπτυξης 490

Περιβάλλοντος 262

Αγροτικής Ανάπτυξης 269

Εργασίας 41

Τουρισμού 170

Ναυτιλίας 62

Εξωτερικών 152

Από αυτή τη λίστα θα προκύψει ο αρχικός αριθμός (12.500) των δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, καθώς μέχρι το Δεκέμβριο ο αριθμός τους θα πρέπει να συμπληρωθεί είναι 25.000 υπάλληλοι.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 24,Ιούλιος, 2013, 11:10 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Η λίστα της διαθεσιμότητας από τα υπουργεία -Εχουν βρεθεί ήδη 2.700 υπάλληλοι”

 1. […] Με ταχύτατους ρυθμούς καταρτίζονται οι νέες λίστες των υπαλλήλων του Δημοσίου, οι οποίοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας από τον Σεπτέμβριο μετά τα «γκάζια» του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στους υπουργούς του στη χθεσινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου για να επισπεύσουν τις διαδικασίες. Μάλιστα ο κ.Σαμαράς έδωσε διορία να του παραδώσουν τις λίστες στις 23 Σεπτεμβρίου. […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr