Κ. Μητσοτάκης: Ολα τα υπουργεία στην επόμενη φάση της διαθεσιμότητας

Από όλα τα υπουργεία θα προέλθουν οι υπάλληλοι του δεύτερου κύματος της διαθεσιμότητας που θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του Σεπτεμβρίου.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης, μετά τη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μ. Μαξίμου, στην οποία συμμετείχαν ο γραμματέας Συντονισμούς της κυβέρνησης Δ. Βαρτζόπουλος και όλοι οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων.

Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι σε αυτό το δεύτερο κύμα, δεν θα υπάρξουν οριζόντιες λογικές αλλά οι στόχοι της διαθεσιμότητας θα επιτευχθούν με όσο το δυνατόν δικαιότερο τρόπο,  μετά την αξιολόγηση δομών και υπαλλήλων, καθώς και την κατάργηση θέσεων.

Απαντώντας σε ερώτημα αν προλαβαίνει η κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης αρκέσθηκε να πει ότι η χώρα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της.

 

To πλήρες κείμενο των δηλώσεων του κ. Μητσοτάκη είναι το εξής:

Δημοσιογράφος: Κύριε υπουργέ, προχωρά το πρώτο κύμα της διαθεσιμότητας; Ποια είναι τα κενά και τι εκτίμηση πήρατε από τους Γενικούς Γραμματείς;

Κυρ. Μητσοτάκης: Ολοκληρώθηκε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με τη συμμετοχή των Γενικών Γραμματέων όλων των υπουργείων και οριστικοποιήθηκε ο σχεδιασμός για το δεύτερο κύμα της κινητικότητας με ορίζοντα υλοποίησης τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Θέλω να τονίσω δυο πράγματα. Όλα τα υπουργεία θα συμμετάσχουν σε αυτό το δεύτερο κύμα της κινητικότητας. Τα δε συγκεκριμένα στοιχεία προέρχονται πια κατόπιν αξιολόγησης των δομών των υπουργείων, είναι αποτέλεσμα δηλαδή μιας συστηματικής προεργασίας η οποία έχει γίνει, η οποία μας οδηγεί στον εντοπισμό πλεοναζόντων θέσεων, που θα αξιολογηθούν με βάση συγκεκριμένες διαδικασίες αξιοκρατίας, για να ενταχθούν στην κινητικότητα.

Έχω πει επανειλημμένως ότι θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας τα οριζόντια μέτρα και τις οριζόντιες παρεμβάσεις και οι διαδικασίες αυτές να γίνουν με όσο το δυνατόν πιο αξιοκρατικό τρόπο, στο πλαίσιο, βέβαια, πάντα των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων που πρέπει να τρέξουμε.

Δημοσιογράφος: Επαρκεί ο χρόνος να βρείτε άλλους 12.500 ανθρώπους από το Σεπτέμβριο έως το Δεκέμβριο, για να τους βγάλετε σε κινητικότητα;

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο χρόνος είναι δεδομένος. Η χώρα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο ακέραιο. Ευχαριστώ.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 26,Ιούλιος, 2013, 11:50 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Κ. Μητσοτάκης: Ολα τα υπουργεία στην επόμενη φάση της διαθεσιμότητας”

 1. […] Από όλα τα υπουργεία θα προέλθουν οι υπάλληλοι του δεύτερου κύματος της διαθεσιμότητας που θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του Σεπτεμβρίου. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης, μετά τη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μ. Μαξίμου, στην οποία συμμετείχαν ο γραμματέας Συντονισμούς της κυβέρνησης Δ. Βαρτζόπουλος και όλοι οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων. […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr