Ο εξευτελισμός της μνημονιακής κυβέρνησης από τα ευρωπαϊκά αφεντικά

Δελτίο Τύπου Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ-

Ο εξευτελισμός της μνημονιακής κυβέρνησης από τα ευρωπαϊκά αφεντικά της δεν έχει τέλος, ενώ για την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι παρά «μικρή λεπτομέρεια» η απόλυση ακόμα περισσότερων εκπαιδευτικών.

Όπως δήλωσε ειρωνικά χθες το βράδυ ο Ολλανδός τεχνοκράτης Ντάισελμπλουμ, ενώπιον ολόκληρης της Ευρώπης, το euro working group δεν επέτρεψε την αποστολή της δόσης προς την Ελλάδα γιατί εκκρεμεί ακόμα ένα «προαπαιτούμενο», για να εκπληρωθεί και το τελευταίο «milestone» του επικαιροποιημένου μνημονίου. Το προαπαιτούμενο αυτό δεν είναι άλλο από την απόλυση ακόμα περισσότερων εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθεί ο «στόχος» των 4200 διαθεσίμων για τον μήνα Ιούλιο.

Μετά από την κυνική αυτή τεχνοκρατική διατύπωση, η ελληνική κυβέρνηση σε κατάσταση πανικού έσπευσε να «αναγκάσει» τον Υπουργό Παιδείας να καταθέσει τροπολογία για την επιπλέον απόλυση καθηγητών, οι οποίοι θα αντληθούν από εκείνους που εξαιρέθηκαν της διαθεσιμότητας πριν από 5 ημέρες! Μάλιστα, η τροπολογία στοχοποιεί τους κατόχους μεταπτυχιακών και διδακτορικών, τους οποίους είχε «σώσει» ο κ. Μητσοτάκης ως «φωτεινά παραδείγματα» λειτουργών και οι οποίοι δήθεν του «χρειάζονταν».

Η τροπολογία αυτή αναμένεται να ψηφιστεί με το φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε εν κρυπτώ την προχθεσινή νύχτα, και με το οποίο οι πολίτες μεταβάλλονται σε φορολογικοί αιχμάλωτοι του Γενικού Γραμματέα Εσόδων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους ότι οι στυγνοί τεχνοκράτες των Βρυξελλών και οι κυβερνητικοί υπάλληλοί τους είναι εχθροί των εργαζομένων και του λαού και τους δηλώνει πολύ απλά ότι ματαιοπονούν. Η επερχόμενη αριστερή διακυβέρνηση δεν πρόκειται να αναγνωρίσει καμία από αυτές τις απολύσεις, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ήδη από τον Δεκέμβριο έχει καταθέσει πρόταση νόμου με την οποία επαναφέρει όλους τους διαθέσιμους στην δημόσια υπηρεσία.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 26,Ιούλιος, 2013, 7:23 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Ο εξευτελισμός της μνημονιακής κυβέρνησης από τα ευρωπαϊκά αφεντικά”

 1. […] Δελτίο Τύπου Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ- Ο εξευτελισμός της μνημονιακής κυβέρνησης από τα ευρωπαϊκά αφεντικά της δεν έχει τέλος, ενώ για την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι παρά «μικρή λεπτομέρεια» η απόλυση ακόμα περισσότερων εκπαιδευτικών. Όπως δήλωσε ειρωνικά χθες το βράδυ ο Ολλανδός τεχνοκράτης Ντάισελμπλουμ, ενώπιον ολόκληρης της Ευρώπης, το euro […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr