«Χειρόφρενο» στα μεγάλου κυβισμού οχήματα του Δημοσίου – Από το 2009 το λένε αλλά…….

Ντροπή στην κυβέρνηση Παπανδρέου, μας το έλεγαν από το 2009 και μάλλον δεν το εφάρμοσαν και αυτό.

Χειρόφρενο στα κρατικά οχήματα άνω των 1.400 κυβικών σηκώνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε μία προσπάθεια μείωσης των εξόδων του Δημοσίου.

Στο πλαίσιο αυτό, με έγγραφό του το υπουργείο καλεί τις Κεντρικές Υπηρεσίες Υπουργείων και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις να συγκεντρώσουν στοιχεία που αφορούν στο σύνολο των κρατικών οχημάτων τα οποία ανήκουν στην κυριότητά τους, καθώς και στην κυριότητα όλων των φορέων που εποπτεύουν (Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, ΟΤΑ α΄ και β” βαθμού, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Ειδικές Υπηρεσίες κ.λ.π.).

Όλα τα δεδομένα θα σταλούν στη Διεύθυνση Κρατικών Αυτοκινήτων και Επικοινωνιών του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Συγκεκριμένα θα καταγραφούν όλα τα οχήματα που ανήκουν στην κυριότητα της κάθε υπηρεσίας,  εκτός από τα μηχανήματα έργου και τα επιβατικά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται για τις επιχειρησιακές ανάγκες της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού Σώματος και της ΕΥΠ.

Ταυτόχρονα, κατά τη διαδικασία καταγραφής των οχημάτων, θα πρέπει να επισημανθούν όλα τα επιβατικά οχήματα άνω των 1400 cc, με διάκριση μεταξύ εκείνων που θα πρέπει να αποσυρθούν και εκείνων που πληρούν τις προϋποθέσεις ώστε να εξαιρεθούν από την απόσυρση.

Μάλιστα, τίθενται χρονοδιαγράμματα για τις ενέργειες των υπηρεσιών , όπως μεταξύ άλλων, να έχει γίνει η καταγραφή και των στοιχείων έως τις 31-10-2013, η απόσυρση οχημάτων έως τις 31-01-2014 κλπ.

Όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ η σταδιακή απόσυρση από την κυκλοφορία όλων των αυτοκινήτων άνω των 1.400 κυβικών εκατοστών, οριζόταν από τις διατάξεις Κοινής Υπουργικής Απόφασης του 2010 (ΚΥΑ 129/2534/2010 -ΦΕΚ 108β’) και η προθεσμία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απόσυρσης είχε εκπνεύσει στις 31-12-2010.

Ωστόσο, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαπίστωσε ότι αρκετές υπηρεσίες δεν έχουν συμμορφωθεί και συνεχίζουν – παρά την αντίθετη πρόβλεψη του νόμου – να χρησιμοποιούν οχήματα τα οποία θα έπρεπε να είχαν αποσυρθεί, ενώ, συγχρόνως, οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις εξακολουθούν να εκδίδουν αποφάσεις που αφορούν στην κίνηση των οχημάτων (π.χ. αποφάσεις για έγκριση κίνησης) χωρίς προηγουμένως να έχουν εκδώσει τις αντίστοιχες αποφάσεις εξαίρεσης από την απόσυρση.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 27,Ιούλιος, 2013, 1:12 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “«Χειρόφρενο» στα μεγάλου κυβισμού οχήματα του Δημοσίου – Από το 2009 το λένε αλλά…….”

 1. […] Ντροπή στην κυβέρνηση Παπανδρέου, μας το έλεγαν από το 2009 και μάλλον δεν το εφάρμοσαν και αυτό. Χειρόφρενο στα κρατικά οχήματα άνω των 1.400 κυβικών σηκώνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε μία προσπάθεια μείωσης των εξόδων του Δημοσίου. Στο πλαίσιο αυτό, με έγγραφό του το υπουργείο καλεί τις Κεντρικές Υπηρεσίες Υπουργείων και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr