Σήμερα «κληρώνει» για 4.260 υπαλλήλους

Τα υπουργεία δίνουν σήμερα τα στοιχεία – Ολοκληρώνεται η διαδικασία για το πρώτο κύμα.

Οι λίστες της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο – Σε πρώτη φάση θα ενταχθούν εκπαιδευτικοί και σχολικοί φύλακες – Την Παρασκευή η απόφαση για τα κριτήρια και τη μοριοδότηση της κινητικότητας

Μέχρι το μεσημέρι όλα τα υπουργεία πρέπει να έχουν στείλει αναλυτικές καταστάσεις με τις θέσεις που καταργούνται και τον αριθμό των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Σήμερα «κληρώνει» για 4.260 υπαλλήλους που θα αποτελέσουν το πρώτο κύμα κινητικότητας καθώς στις 31 Ιουλίου εκπνέει η προθεσμία που έχει δώσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη σύνταξη των σχετικών καταλόγων.Σε αυτό το πρώτο «κύμα» αναμένεται να ενταχθούν σχολικοί φύλακες και πλεονάζον εκπαιδευτικό προσωπικό.

Οι εξελίξεις στον τομέα είναι ραγδαίες καθώς έχουν τεθεί ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα ώστε να προλάβει η χώρα τις ημερομηνίες για τις οποίες έχει δεσμευτεί έναντι της τρόικας.

Έτσι οι γραμματείς των υπουργείων θα πρέπει να στείλουν στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών όλα τα στοιχεία για τη διαθεσιμότητα, ώστε να προχωρήσει άμεσα και η σύνταξη των προεδρικών διαταγμάτων με τα οποία θα ορίζονται και οι θέσεις που καταργούνται. Ως γνωστό για να συμβεί αυτό αρκούν οι υπογραφές των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Οικονομικών και του αρμόδιου υπουργού.

Αθροιστικά πάντως και όπως προβλέπει η συμφωνία της Τρόικας με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο αριθμός των υπαλλήλων που θα πρέπει να τεθεί σε διαθεσιμότητα θα ανέλθει στους 12.556 μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και στους 25.000 μέχρι το τέλος του 2013.

Στο δεύτερο κύμα της κινητικότητας, για το οποίο οι λίστες από όλα τα υπουργεία θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 23 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνονται και οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι «θα απορροφηθούν από την Ελληνική Αστυνομία

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ένα ποσοστό της τάξης του 80-90% από τους 12.556 διαθέσιμους θα απορροφηθεί σε άλλες θέσεις στο Δημόσιο ύστερα από αξιολόγηση.

Την Παρασκευή η απόφαση για τα κριτήρια και τη μοριοδότηση της κινητικότητας

Σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη μέχρι την Παρασκευή (02/08) αναμένεται να έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση που θα αφορά στην κατάρτιση των κριτηρίων και στη μοριοδότηση όσων υπαλλήλων μπουν στο πρόγραμμα κινητικότητας και διαθεσιμότητας.

Επιταχύνονται δε οι διαδικασίες για έκδοση των αποφάσεων των πειθαρχικών συμβουλίων, ώστε όσοι διώκονται ποινικά και οι κοπανατζήδες να αποτελέσουν τη μεγάλη δεξαμένη για τις απολύσεις στο Δημόσιο.

«Υπήρχε μια αδικαιολόγητη χαλάρωση στην εφαρμογή του πειθαρχικού δικαίου στο δημόσιο. Θα τολμούσα να πω ότι υπήρχε μία ομερτά στο δημόσιο η οποία είχε ως αποτέλεσμα να γίνονται ανεκτές συμπεριφορές οι οποίες είναι επιεικώς απαράδεκτες. Είχαμε περιστατικά δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι είχαν καταδικαστεί ποινικά, ήταν στη φυλακή, κι εξακολουθούσαν να πληρώνονται επειδή η πειθαρχική διαδικασία στο δημόσιο δεν είχε κινηθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική του συνέντευξη χθες ο κ. Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε:«Εμείς λέμε κάτι απολύτως σαφές. Εχουμε μια στρατηγική πάρα πολύ ξεκάθαρη η οποία επιταχύνει τη διαδικασία πειθαρχικής αξιολόγησης στο δημόσιο. Τα πειθαρχικά εκδικάζονται πολύ γρηγορότερα απ’ ότι εκδικάζονταν, έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο των αδικαιολογήτως απόντων με ελέγχους οι οποίοι γίνονται από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και τα πρώτα αποτελέσματα έχουν ήδη παρουσιαστεί στους αρμόδιους υπουργούς οι οποίοι καλούνται στη συνέχεια να πράξουν τα δέοντα και έχουμε ήδη ζητήσει την επικαιροποίηση των ατομικών μητρώων των δημοσίων υπαλλήλων έτσι ώστε να μπορούμε να εντοπίσουμε, στο μέτρο που αυτό είναι εφικτό, πλαστά δικαιολογητικά».

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 31,Ιούλιος, 2013, 12:15 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Σήμερα «κληρώνει» για 4.260 υπαλλήλους”

 1. […] Τα υπουργεία δίνουν σήμερα τα στοιχεία – Ολοκληρώνεται η διαδικασία για το πρώτο κύμα. Οι λίστες της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο – Σε πρώτη φάση θα ενταχθούν εκπαιδευτικοί και σχολικοί φύλακες – Την Παρασκευή η απόφαση για τα κριτήρια και τη μοριοδότηση της κινητικότητας Μέχρι το μεσημέρι όλα τα υπουργεία πρέπει να έχουν στείλει αναλυτικές καταστάσεις με […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr