Ποια είναι τα κριτήρια για τη διαθεσιμότητα

Το σχέδιο για την αξιολόγηση.

Προβάδισμα στην αξιολόγηση εξασφαλίζουν οι υπάλληλοι του Δημοσίου που διαθέτουν αυξημένα τυπικά προσόντα έναντι της προϋπηρεσίας

Η υπουργική εγκύκλιος, με βάση την οποία θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 8.290 εργαζόμενοι, βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας .

Προβάδισμα στην αξιολόγηση εξασφαλίζουν οι υπάλληλοι του Δημοσίου που διαθέτουν αυξημένα τυπικά προσόντα.

Η μοριοδότηση του τρόπου πρόσληψης και η ενίσχυση της βαθμολογίας των τυπικών προσόντων (πτυχίων, μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων) έναντι της προϋπηρεσίας αποτελούν τις δύο βασικές καινοτομίες που εισάγει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης στην υπουργική απόφαση για τα κριτήρια με τα οποία θα αξιολογηθεί το προσωπικό.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως αναφέρει το Έθνος, βρίσκεται σε διαρκή σύσκεψη προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα κριτήρια και η μοριοδότησή τους με την οποία θα τίθενται σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι με τη χαμηλότερη βαθμολογία εν όψει του δεύτερου κύματος αξιολόγησης του προσωπικού όλων των υπουργείων τον Σεπτέμβριο, όπου αναμένεται να τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας τουλάχιστον 8.290 υπάλληλοι.

Η υπουργική απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη αναμένεται να δημοσιοποιηθεί αύριο και η πολιτική ηγεσία σε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες γράφουν και σβήνουν μέχρι την τελευταία στιγμή, προκειμένου να αποτυπωθεί στο τελικό κείμενο το αίσθημα αξιοκρατίας και διαφάνειας που επιδιώκει να προσδώσει ο αρμόδιος υπουργός στην αξιολόγηση του προσωπικού. Παράλληλα με την ίδια μοριοδότηση θα κριθούν σε δεύτερο χρόνο οι «διαθέσιμοι» υπάλληλοι για την επανατοποθέτησή τους. Από την κατηγορία των διαθέσιμων υπαλλήλων, σε πρώτη προτεραιότητα τοποθέτησης σε νέες θέσεις θα βρεθούν οι υπάλληλοι με τη μεγαλύτερη βαθμολογία, δηλαδή όσοι από τους υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα κατέχουν σημαντικά τυπικά προσόντα και έχουν προσληφθεί με αδιάβλητες διαδικασίες.

Η αξιολόγηση του προσωπικού θα στηριχθεί στην αποτίμηση των προσόντων τους, τα οποία περιλαμβάνονται στους προσωπικούς τους φακέλους. Θα προβλέπεται μάλιστα ξεχωριστή μοριοδότηση ανά επίπεδο που θα αφορά τον τρόπο εισαγωγής των υπαλλήλων στο Δημόσιο.

Στο βασικό σενάριο που επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη μοριοδότηση του τρόπου εισαγωγής στο Δημόσιο, το οποίο ενδέχεται να υποστεί αλλαγές, περιλαμβάνονται τέσσερα επίπεδα:

1) Τη μεγαλύτερη μοριοδότηση θα λαμβάνουν όσοι έχουν εισαχθεί στο Δημόσιο με γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ ή με διαγωνισμό κατά σειρά προτεραιότητας με μόρια στον οποίο είχε τον πλήρη έλεγχο της διαδικασίας το ΑΣΕΠ

2) Ακολουθεί στη μοριοδότηση το προσωπικό που έχει επιλεγεί από διαγωνισμό από έλεγχο του ΑΣΕΠ

3) Λιγότερα μόρια θα λαμβάνουν όσοι έχουν εισαχθεί στο Δημόσιο με διαγωνισμό όπου στην Επιτροπή επιλογής συμμετείχε μέλος του ΑΣΕΠ

4) Στην τελευταία θέση της μοριοδότησης θα είναι οι υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί με άλλες αντικειμενικές διαδικασίες στην εποχή πριν από το 1994, που ιδρύθηκε από το ΑΣΕΠ.

Για πρώτη φορά καθιερωνεται αρνητική μοριοδότηση – δηλαδή θα αφαιρούνται μόρια από την τελική βαθμολογία- για τους υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά αδικήματα.

Επιπλέον θα υπάρχουν και έξτρα κριτήρια που θα μοριοδοτούνται και προκύπτουν από τον φάκελο του υπαλλήλου:

1) Η γνώση ξένων γλωσσών όπου θα ελεγχθούν όλα τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας

2) Τα έτη προϋπηρεσίας καθώς και αν ο υπάλληλος έχει υπηρετήσει σε θέση ευθύνης

3) Κοινωνικά και οικογενειακά κριτήρια (αριθμός τέκνων) θα συνυπολογιστούν σε περίπτωση ισοβαθμίας

4) Οι ημέρες πιστοποιημένης επιμόρφωσης για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 31,Ιούλιος, 2013, 11:49 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr