Περισσότεροι εκπαιδευτικοί σε κινητικότητα – Διαβάστε ποιοί αναγκάζονται να μετακομίσουν

Ενώ ξεκίνησαν οι μετατάξεις 4.933 καθηγητών, από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, άλλοι 2.000 εκπαιδευτικοί μπαίνουν στο πρόγραμμα κινητικότητας.Διαβάστε ποιοί εξαιρούνται.

Με τη βαλίτσα στο χέρι, και όχι για διακοπές, βρίσκονται χιλιάδες οικογένειες εκπαιδευτικών.Αυτό θα σημάνει και αναγκαστική μετακόμιση σε άλλη πόλη για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Γιατί παρά τις 4.933 μετατάξεις 4.933 καθηγητών, τώρα στο πρόγραμμα κινητικότητας προστίθενται άλλοι 2.000, που προορίζονται για να καλύψουν διοικητικές θέσεις του υπ. Παιδείας.
Σύμφωνα μάλιστα με την Καθημερινή, αυτό θα σημάνει και αναγκαστική μετακόμιση σε άλλη πόλη για χιλιάδες εκπαιδευτικούς.
»Κόφτης» των εξαιρέσεων τα 12.000 ευρώ μεικτά ετησίως.Όσοι αμείβονται ετησίως παραπάνω από το ποσό των 12.000 ευρώ, μεικτά, ακόμα και αν πληρούν κοινωνικά κριτήρια θα μπουν κανονικά και με το νόμο στο πρόγραμμα κινητικότητας-διαθεσιμότητας.

Αυτοί που είναι πρώτοι υποψήφιοι, ως πλεονάζον προσωπικό, είναι οι εκπαιδευτικοί πληροφορικής, ξένων γλωσσών και καλλιτεχνικών

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπ. Παιδείας οι καθηγητές που θα μπουν στην κινητικότητα θα προκύψουν ανά Διεύθυνση και Περιφέρεια Εκπαίδευσης με βάση τα στοιχεία του ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής και αφού προηγουμένως αυξηθεί κατά 2 ώρες το εβδομαδιαίο ωράριο.

Όπως προκύπτει αυτοί που είναι πρώτοι υποψήφιοι, ως πλεονάζον προσωπικό, είναι οι εκπαιδευτικοί πληροφορικής, ξένων γλωσσών και καλλιτεχνικών.

Από την κινητικότητα – διαθεσιμότητα θα εξαιρεθούν:

– Εκπαιδευτικός ανάπηρος σε ποσοστό από 67% (η αναπηρία πιστοποιείται από γνωμάτευση πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής ή επιτροπή κέντρου πιστοποίησης αναπηρίας και διακριβώνεται από το ακριβές αντίγραφο δήλωσης Ε1).

– Εκπαιδευτικός πολύτεκνος και εφόσον τα τέκνα συνοικούν και είναι εξαρτώμενα μέλη (ανήλικα, σπουδάζοντα και υπηρετώντας τη στρατιωτική θητεία). Απαραίτητη είναι η προσκόμιση πρόσφατου πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης και αντιγράφου δήλωσης Ε1 του εκπαιδευτικού.

– Μόνο ένας από τους δύο συζύγους (εκπαιδευτικός) εφόσον έχουν και οι δύο έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Δεν εξαιρούνται από την κινητικότητα – διαθεσιμότητα (με ετήσιο εισόδημα υψηλότερο από 12.000 ευρώ μεικτά) :

– Εκπαιδευτικός με σύζυγο με ποσοστό αναπηρίας από 67%.

– Εκπαιδευτικός με τέκνο που συνοικεί με αυτόν και είναι εξαρτώμενο μέλος με ποσοστό αναπηρίας από 67%.

– Εκπαιδευτικός που ασκεί κατ’ αποκλειστικότητα τη γονική μέριμνα τέκνου που συνοικεί με αυτόν και είναι εξαρτώμενο μέλος (δηλαδή περιπτώσεις χηρείας ή μονογονεϊκής οικογένειας).

– Εκπαιδευτικός που έχει οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης με δικαστική απόφαση και συνοικεί

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 31,Ιούλιος, 2013, 3:56 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Περισσότεροι εκπαιδευτικοί σε κινητικότητα – Διαβάστε ποιοί αναγκάζονται να μετακομίσουν”

 1. […] Ενώ ξεκίνησαν οι μετατάξεις 4.933 καθηγητών, από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, άλλοι 2.000 εκπαιδευτικοί μπαίνουν στο πρόγραμμα κινητικότητας.Διαβάστε ποιοί εξαιρούνται. Με τη βαλίτσα στο χέρι, και όχι για διακοπές, βρίσκονται χιλιάδες οικογένειες εκπαιδευτικών.Αυτό θα σημάνει και αναγκαστική μετακόμιση σε άλλη πόλη για χιλιάδες εκπαιδευτικούς Γιατί παρά τις 4.933 μετατάξεις 4.933 καθηγητών, τώρα στο πρόγραμμα […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr