Πόσα χρόνια χρειάζεται να δουλέψετε για να αγγίξετε το μισθό ενός ευρωβουλευτή;

Μία θητεία τους αντιστοιχεί σε οικονομικές απολαβές 49 χρόνων δουλειάς του μέσου έλληνα εργαζομένου

Όσο κι άν… τρέξει κανείς δεν τους φτάνει με τίποτα! Ξέρετε πόσα χρόνια χρειάζεται να εργαστεί ο μέσος έλληνας εργαζόμενος για να βγάλει όσα κερδίζει ο ευρωβουλευτής μέσα σε πέντε μόνο χρόνια; Σαράντα εννέα!

Μια ολόκληρη ζωή, δηλαδή…

Το ετήσιο εισόδημα κάθε ευρωβουλευτή, όπως αναφέορυν «Τα Νέα», είναι 213.924 ευρώ (μεικτά) έναντι 21.606 του μέσου έλληνα μισθωτού, που σημαίνει 890% υψηλότερο.

Στην πενταετία δε, το σύνολο του εισοδήματος που εισπράττει κάθε ευρωβουλευτής φτάνει τα 1.069.620 ευρώ…

Και το φαινόμενο δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό, όπως δείχνει έρευνα που διεξήγαγε επιστημονική ομάδα για λογαριασμό της γερμανικής ιστοσελίδας www.presvergleich.de , η οποία ασχολείται αποκλειστικά με θέματα καταναλωτή.

Ο μέσος Πολωνός μισθωτός χρειάζεται 78 χρόνια δουλειάς για να κερδίσει όσα βγάζει σε μια πενταετία ο ευρωβουλευτής τον οποίο επέλεξε, ενώ ο Βούλγαρος 108 χρόνια!

Στην έρευνα που αναδημοσιεύεται στην ιταλική εφημερίδα «Ρεπούμπλικα» η Ελλάδα κατέχει τη 12η θέση στην κατάταξη των χωρών με το μεγαλύτερο άνοιγμα ψαλίδας ανάμεσα στους μισθούς των ευρωβουλευτών και των ψηφοφόρων τους.

Πρωταθλήτριες στις πέντε πρώτες θέσεις είναι οι: Βουλγαρία, Λετονία,  Ρουμανία, Λιθουανία και Πολωνία.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 3,Αύγουστος, 2013, 11:29 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΙΕΘΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Πόσα χρόνια χρειάζεται να δουλέψετε για να αγγίξετε το μισθό ενός ευρωβουλευτή;”

 1. […] Μία θητεία τους αντιστοιχεί σε οικονομικές απολαβές 49 χρόνων δουλειάς του μέσου έλληνα εργαζομένου Όσο κι άν… τρέξει κανείς δεν τους φτάνει με τίποτα! Ξέρετε πόσα χρόνια χρειάζεται να εργαστεί ο μέσος έλληνας εργαζόμενος για να βγάλει όσα κερδίζει ο ευρωβουλευτής μέσα σε πέντε μόνο χρόνια; Σαράντα εννέα! Μια ολόκληρη ζωή, δηλαδή… Το ετήσιο εισόδημα […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr