Θα καταθέσουν Ε9 μόνο όσοι άλλαξαν στοιχεία

Διευκρινίσεις έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για την υποβολή δήλωσης των στοιχείων ακινήτων

Μόνο στην περίπτωση που υπάρχει μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του φορολογουμένου κατά το προηγούμενο έτος, είναι απαραίτητη η εκ νέου υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9), διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών.

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνεται ότι ειδικά για το έτος 2013, βάσει των σχετικών διατάξεων (άρ.19 ν. 4110/2013), οι φορολογούμενοι οι οποίοι, κατά την 1.1.2013, έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού υποχρεούνται να ελέγξουν ηλεκτρονικά, μέχρι 15.9.2013, την περιουσιακή τους κατάσταση, όπως αυτή εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων («Υποβολή δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9») , προκειμένου να τη συμπληρώσουν, τροποποιήσουν και οριστικοποιήσουν.

Η υποβολή των στοιχείων θα γίνει μέσω του Taxisnet, και μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ στη νέα δήλωση οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να συμπληρώσουν:

Τον δωδεκαψήφιο αριθμό του εθνικού κτηματολογίου, εφόσον έχουν και υπάρχει
Τον αριθμό παροχής ρεύματος εάν υπάρχει
Την επιφάνεια της κατοικίας
Την επιφάνεια αποθηκών, γεωργικών κτισμάτων, επαγγελματικών χώρων ή άλλων κτηρίων της κατοχής τους
Τη συνολική επιφάνεια των κτισμάτων που βρίσκονται σε αγροτεμάχιο
Το μήκος της πρόσοψης ή το άθροισμα των προσόψεων της επαγγελματικής στέγης
Το μήκος πρόσοψης του οικοπέδου
Το πλήθος των προσόψεων κάθε ακινήτου

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 5,Αύγουστος, 2013, 3:13 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Θα καταθέσουν Ε9 μόνο όσοι άλλαξαν στοιχεία”

 1. […] Διευκρινίσεις έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για την υποβολή δήλωσης των στοιχείων ακινήτων Μόνο στην περίπτωση που υπάρχει μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του φορολογουμένου κατά το προηγούμενο έτος, είναι απαραίτητη η εκ νέου υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9), διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών. Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνεται ότι ειδικά […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr