Λουκέτα για όσους δεν κόβουν αποδείξεις

Το Yπουργείο οικονομικών είναι αποφασισμένο να βάλει ακόμα και λουκέτο σε επιχειρήσεις που δεν κόβουν αποδείξεις.

Μετά τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% προχωρά, σε εκτεταμένους ελέγχους τους οποίους θα διενεργούν υπάλληλοι των εφοριών ακόμα και σε ώρες και μέρες που κανείς δεν περιμένει να γίνει έλεγχος.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, σε περίπτωση που διαπιστώνονται παραβάσεις, τότε, σύμφωνα με την απόφαση που χρονολογείται από το 2010, αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε, οι αρχές θα βάζουν λουκέτο στα καταστήματα από 3 μέρες μέχρι ένα μήνα, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις που προβλέπει η νομοθεσία.

Επίσης προβλέπεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 2 μηνών και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης από 3 έως και 30 μέρες για όσους συλλαμβάνονται κατά τη διάρκεια του ελέγχου να μην έχουν εκδώσει αποδείξεις ή τιμολόγια ή να έχουν εκδώσει ανακριβείς αποδείξεις ή τιμολόγια για τρεις διαφορετικές συναλλαγές.

Το ίδιο θα ισχύει για όσους εντοπίζονται από διαφορετικούς ελέγχους να μην εκδίδουν φορολογικά στοιχεία κατ’ εξακολούθηση. Μάλιστα σε περίπτωση υποτροπής θα κινδυνεύουν με αναστολή της λειτουργίας των επιχειρήσεών τους μέχρι και για 6 μήνες.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 5,Αύγουστος, 2013, 3:16 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Λουκέτα για όσους δεν κόβουν αποδείξεις”

 1. […] Το Yπουργείο οικονομικών είναι αποφασισμένο να βάλει ακόμα και λουκέτο σε επιχειρήσεις που δεν κόβουν αποδείξεις. Μετά τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% προχωρά, σε εκτεταμένους ελέγχους τους οποίους θα διενεργούν υπάλληλοι των εφοριών ακόμα και σε ώρες και μέρες που κανείς δεν περιμένει να γίνει έλεγχος. Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr