Διαθεσιμότητα: Διοικητικοί υπάλληλοι Α.Ε.Ι. – Τ.Ε.Ι. και… Βουλή οι επόμενοι

«Θα επιτευχθεί ο στόχος των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας -στην πραγματικότητα των 6.000 που υπολείπονται- έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου, αφού οι Γ.Γ. των Υπουργείων ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού για εμπρόθεσμη παράδοση των στοιχείων των δημοσίων υπαλλήλων αυτών» τόνισε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για το καθεστώς διαθεσιμότητας – κινητικότηταςκαι συνέχισε: «Το γνωρίζω και το καταλαβαίνω πως οι δημόσιοι υπάλληλοι νιώθουν ανασφάλεια με όλες τις αλλαγές που επέρχονται. Τονίζω όμως ότι, το 4% του Δημοσίου θα μπει σε καθεστώς διαθεσιμότητας -και όχι το 40%- και μόλις το 2% εξ αυτού θα φύγει από το Δημόσιο και μάλιστα με απόλυτη προτεραιότητα και ξεκινώντας από τους πειθαρχικά ελεγχόμενους δημοσίους υπαλλήλους».

Για τους «κοπανατζήδες» – «επίορκους» του Δημοσίου, ο Υπουργός Δ.Μ.&Η.Δ. τόνισε πως, η διαδικασία έχει δρομολογηθεί και σύντομα θα υπάρξουν τα πρώτα αποτελέσματα, χωρίς όμως να κάνει λόγο για σαφή αριθμό – διαψεύδοντας τον αριθμό των 6.000 που ακούγεται. «Ξεκινήσαμε από τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας -κριτήριο ένταξης στο Δημόσιο- και συνεχίζουμε» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Έπρεπε να φύγουμε από την έννοια της μονιμότητας και να πάμε στην έννοια της αξιολόγησης και της αξιοκρατίας»

«Για κάθε απόσπαση – μετάταξη δημοσίου υπαλλήλου απαιτούνται 14 – 16 υπογραφές, με τελική υπογραφή αυτού του Υπουργού, γεγονός που είναι απαράδεκτο και πρέπει να αλλάξει» τόνισε ο Υπουργός, αναφερόμενος στην εσωτερική γραφειοκρατία σε θέματα Δημόσιας Διοίκησης κάθε Υπουργείου.

«Ο μόνος που έφερε αντιρρήσεις στις μεταρρυθμίσεις ήταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που θέλει ένα μεγάλο Κράτος που να τους πληρώνει όλους»

Για τους ΥΕ Δημοσίους Υπαλλήλους, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως, θα ληφθούν υπόψη σαφώς κοινωνικά κριτήρια (ηλικία, αριθμός τέκνων κ.τ.λ.).

«Για τους 80.000 δημοσίους υπαλλήλους του Νόμου Παυλόπουλου» ο Υπουργός Δ.Μ.&Η.Δ. τόνισε πως, σαφώς θα βρεθούν σε δυσχερέστερη θέση, σε σχέση με όσους μπήκαν με «τελείως αδιάβλητες συνθήκες» όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, συνεχίζοντας «είναι πολιτική απόφαση η μη μοριοδότηση των δημοσίων υπαλλήλων αυτών».

«Δεν μπορώ να εγγυηθώ αν θα υπάρξουν άλλα οριζόντια μέτρα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Αν τα Υπουργεία δε συνεργαστούν και δε μας δώσουν τα στοιχεία που πρέπει, κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να συμβεί» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτημα στην πρωινή εκπομπή του Mega, για το αν θα υπάρξουν νέα οριζόντια μέτρα.

Στους Τομείς της Υγείας (Μ.Ε.Θ. κ.ά.), Εργασίας (έλεγχοι στην Αγορά κ.τ.λ.), Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης (στελέχωση Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων) «θα υπάρξουν προσλήψεις 5.000 – 10.000 ατόμων μέσα στο 2013» τόνισε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για το θέμα των προσλήψεων στο Δημόσιο.

Ο κ. Μητσοτάκης, τέλος, σχετικά με τους υπόλοιπους 12.500 δημοσίους υπαλλήλους, που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέσα στο 2014, τόνισε πως υπάρχει πλεονάζων διοικητικό προσωπικό σε Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι. και είναι ευθύνη του Υπουργού Παιδείας ο ορισμός των προσώπων αυτών καθώς και ότι η Βουλή πρέπει «να συνεισφέρει στη διαδικασία αυτή» όπως χαρακτηριστικά τόνισε – αποφεύγοντας να αποκαλύψει τις νέες «δεξαμενές» διαθεσιμότητας – κινητικότητας Δημοσίων Υπαλλήλων.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 5,Αύγουστος, 2013, 11:06 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Διαθεσιμότητα: Διοικητικοί υπάλληλοι Α.Ε.Ι. – Τ.Ε.Ι. και… Βουλή οι επόμενοι”

 1. […] «Θα επιτευχθεί ο στόχος των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας -στην πραγματικότητα των 6.000 που υπολείπονται- έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου, αφού οι Γ.Γ. των Υπουργείων ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού για εμπρόθεσμη παράδοση των στοιχείων των δημοσίων υπαλλήλων αυτών» τόνισε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για το καθεστώς διαθεσιμότητας […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr